Nagyon szeretem a currys ételeket, viszont most azt hiszem sikerült túllőni a célon. Legközelebb csak a rizshez adom, a karfiolhoz biztosan nem, szerintem nem passzol hozzá. Úgyogy eben a formában biztosana nem lesz a kedvencem a rakott karfiol. Azért finom volt, egész jól termeltem belőle, s ebből lehet is, mert kevés kalóriát tartalmaz és egészséges.
Hozzávalók:
- 25 dkg karfiol
- 10-15 dkg barnarizs
- 15 dkg sonka
- olívaolaj
- 1 tojás
- 1 kis doboz sovány tejföl
- mozarella karikák
- só, bors, curry
Elkészítése:
- A karfiolt enyhén sós vízben puhára főzzük. A rizst kevés olajon kavargatva kissé megpirítjuk, felöntjük háromszoros vízzel, ételízesítőt adunk hozzá és megfőzzük. Curryvel ízesítjük.
- Egy tűzálló tálat kiolajozunk, az aljára lerakjuk a rózsáira szedett karfiolt, megsózzuk, borsozzuk és curryvel fűszerezzük.
- Ráhalmozzuk a főtt rizst, megszórjuk sonkakockákkal. A tojást villával feverjük, elkeverjük a tejföllel, ezt is a tálba öntjük.
- Tetejét kirakjuk karikára vágott mozarellával és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz.
A teteje a legfinomabb.
4 megjegyzés:
Imádom a karfiolt! Minden formában!
Edó nagyon jól néz ki a tiéd is! :)
Edó!
Karfiol jöhet minden mennyiségben és formában, de a curryt sajna nem szeretem semmiben:-)
Egyébként nagyon guszta!
Most nagyon megkívántam, 100 éve nem ettem. Nagyon mutatós a tálalás
nekünk izlett.bár a karfiolra nem tettem curryt,ahogy javasoltad
Megjegyzés küldése