2011. január 8., szombat

Töltött karalábé



Újabb könnyű, pocakkímélő étel :) Nagyon finom és laktató.

Hozzávalók:

  • 2 fej zsenge karalábé
  • 10 dkg csirkemell
  • 3 evőkanál sovány tejföl
  • kevés olívaolaj
  • macalik fűszerkeverék (vegyes bió fűszerek)
  • só, bors
Elkészítése:
  • A karalábékat meghámozzuk, belsejüket késsel kivájjuk.
  • A csirkemellet apró kockákra vágjuk, kevés olajon serpenyőben fehéredésig sütjük. Fűszerezzük, majd a tejföllel összeforraljuk.
  • A csirkeraguval megtöltjük a karalábékat, tűzálló tálba állítjuk és vizet öntünk alá. Fóliával lefedve megpároljuk, majd levesszük a fóliát és kissé pirulni hagyjuk.
  • Tálaláskor tejföllel meglocsolhatjuk.
A legfinomabb, ha fogjuk és harapjuk:)
Egészségünkre!

7 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon rég ettem egyáltalán karalábét. Húslevesben főzöm, de az más :)
Fenségesen guszta

Stefania írta...

Graziosissima ricetta, ciao

Alíz, Erdélyből írta...

Edó, ez pl. máris jöhet az idei első könyvbe. :)))

Latsia írta...

De jó ötlet! Ezer éve nem csináltam töltött karalábét, mondván, hogy darálthús... zsíros... de így... szuper, köszi és nagyon gusztusos!

Ditta írta...

Nagyon finom lehet,olyan guszta az egész,tudom,hogy már unalmas a fotó dicsértemet,de nem lehet elmenni szó nélkül,nagyon profi:-)

Edó írta...

Bianka,ritkán eszem én is,pedig nagyon szeretem.

Stefania,szívesen!

Alíz,igazad van!

Latsia,darált húsosat én sem szoktam.

Ditta,köszi!Dícséretből sosem lehet túl sok:)

Jutka írta...

Nagyon jól hangzik, majd kipróbálom :)