Újabb könnyű, pocakkímélő étel :) Nagyon finom és laktató.
Hozzávalók:
- 2 fej zsenge karalábé
- 10 dkg csirkemell
- 3 evőkanál sovány tejföl
- kevés olívaolaj
- macalik fűszerkeverék (vegyes bió fűszerek)
- só, bors
Elkészítése:
- A karalábékat meghámozzuk, belsejüket késsel kivájjuk.
- A csirkemellet apró kockákra vágjuk, kevés olajon serpenyőben fehéredésig sütjük. Fűszerezzük, majd a tejföllel összeforraljuk.
- A csirkeraguval megtöltjük a karalábékat, tűzálló tálba állítjuk és vizet öntünk alá. Fóliával lefedve megpároljuk, majd levesszük a fóliát és kissé pirulni hagyjuk.
- Tálaláskor tejföllel meglocsolhatjuk.
A legfinomabb, ha fogjuk és harapjuk:)
Egészségünkre!
7 megjegyzés:
Nagyon rég ettem egyáltalán karalábét. Húslevesben főzöm, de az más :)
Fenségesen guszta
Graziosissima ricetta, ciao
Edó, ez pl. máris jöhet az idei első könyvbe. :)))
De jó ötlet! Ezer éve nem csináltam töltött karalábét, mondván, hogy darálthús... zsíros... de így... szuper, köszi és nagyon gusztusos!
Nagyon finom lehet,olyan guszta az egész,tudom,hogy már unalmas a fotó dicsértemet,de nem lehet elmenni szó nélkül,nagyon profi:-)
Bianka,ritkán eszem én is,pedig nagyon szeretem.
Stefania,szívesen!
Alíz,igazad van!
Latsia,darált húsosat én sem szoktam.
Ditta,köszi!Dícséretből sosem lehet túl sok:)
Nagyon jól hangzik, majd kipróbálom :)
Megjegyzés küldése