A corn flakes miatt adtam ezt a nevet. Tulajdonképpen panírozott csirkecombról van szó, a hagyományos zsemlemorzsa helyett pedig kukoricapehelybe paníroztam, ettől lett sokkal ropogósabb és finomabb. Igazából lánykám panírozta egyedül, én csak aszisztáltam.
Hozzávalók:
- csirkecomb
- liszt
- tojás
- kukoricapehely (corn flakes)
- olaj
- só, bors
Elkészítése:
- A csirkecombokat megfőztem némi zöldség kíséretében, ebből lett húsleves.
- A főtt combokat sózzuk, borsozzuk, majd panírozzuk: liszt, felvert-sózott tojás, aprított kukoricapehely. Ha nincs késes aprítónk, rakjuk fóliába, majd sodrófával törjük nagyon apróra, morzsásra.
- Bő olajban ropogósra sütjük.
Szerencsém van ezzel a panírozás-dologgal, mert a gyerekek szívesen segítenek, úgymond elvégzik nekem a "piszkos munkát" :) Bár egyébként is mindig ott sürögnek körülöttem és bármit szívesen megcsinálnak ha sütés-főzésről van szó, sőt, megtiszteltetésnek veszik, ha felkérem rá.
9 megjegyzés:
Finom lehet :-) ki fogom próbálni :-)
Köszi :-)
Egy újabb, érdekes recept, tuti kipróbálom, a gyerekeim szeretik nagyona kukoricapelyhet.
Gratulálok a kis segítségeidhez, azt hiszem, nagyszerű dolog így együtt ennivalót "alkotni:-) Meg aztán takarítani! :-)
A legjobbakat kívánom számodra és szeretteidnek az új évben! :-)
Férjem nagyon szereti, főleg ahogy ropog a foga között :))) Nagy gyermek
Nagyon guszta
Guszta nagyon! Nálunk nagy fiam volt a kukta a konyhában persze ha nem dolgozik most is az!:) Tiborom meg inkább most segít!:)
Fantasztikus a látvány azonnal felfalni való!
Hola desde VIGO ESPAÑA ,me encantan tus recetas y blog comparto las mias.
Te deseo un feliz año 2011 .Saludos MARIMI
Van egy hasonló receptem nekem is itt: http://rapidvacsi.blogspot.com/search/label/csirkecomb
....de a tiéd sokkal jobban tetszik. Hazajön ma a férjem és azt hiszi vasárnap van, mert húsleves illat terjeng a lakásban és a combok is kisülve várják hogy megegye a család őket.
Hála neked Edó!
Ági
Ildi,tuti befutó:)
Hajnalka,igen,nagy öröm a gyerekekkel alkotni,utána takarítani már nem annyira,viszont valójában hálás lehetek azért,hogy van akik után eltakarítsak!
Bianka,hát meghiszem!
Mary,mindig jól esik,ha az embernek(asszonynak) van segítsége,főleg ha családtag:)
Juci,köszi,sajnos már elfogyott,nem tudod felfalni:P
Marimi,thank you for visiting my blog!Wish you a Happy New Year!
Ági,milyen jó,ha egy asszony hétköznap vasárnapi ételekel kényezteti családját:)Egyébként a te variánsod jobbabn tetszik,finomabb leet és jóval egészségesebb.Köszi a linket!
Nagyon gusztusos és tudom is, hogy finom. Mi nem szeretjük a zsemlemorzsát, így már elég régen használom bundázáshoz a pelyheket, főleg az aprószemü zabpelyhet.
Megjegyzés küldése