Először sütöttem florentint, de az biztos, hogy nem utoljára, mert nagyon finom. A gyerekek csak úgy kapkodták, szóval nagy sikere volt.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 18 dkg vaj vagy margarin
- 9 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tojás
Tetejére:
- 1dl tejszín (hulala)
- 5 dkg méz
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg cukor
- 15 dkg mandulaforgács
- 20 dkg étcsokoládé+2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, pici sóval. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a
- por- és vaníliás cukrot, a tojást. Cipóvá összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és a
- hűtőben fél órán át pihentetjük.
- A tejszínt, mézet, vajat és a cukrot összeforraljuk, belekeverjük a mandulát. Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit.
- A tésztát kinyújtjuk, a tepsibe terítjük úgy, hogy egy kis peremet is készítünk. Egyenletesen elkenjük rajta a mézes masszát, és 200 fokos sütőben 30 percig sütjük, amíg szép aranyszínű lesz.
- Miután kihűlt, kisebb téglalapokra vágjuk, majd mindkét végét olvasztott csokoládéba mártjuk.
- Rácsra téve hagyjuk dermedni.
Az ember képes lenne az összeset rögtön felfalni..
Recept innen.
Recept innen.
13 megjegyzés:
Nagyon-nagyon finom lehet!!!
Guszta lett,én is nagyon szeretem!
Én a mandulán kívül szoktam rátenni kandírozott citrom- és narancshéjkockákat + aprított piros koktélcseresznyét is. Nagyon klassz (és finom) így színesen is. :-)
Én a mandulán kívül szoktam rátenni kandírozott citrom- és narancshéjkockákat + aprított piros koktélcseresznyét is. Nagyon klassz (és finom) így színesen is. :-)
milyen klassz narancssárgásak lettek a mandulaforgácsok.
Fantasztikus
Ez nagggyon jól sikerül, és nem is bonyolult!!
Nagyon jól néz ki,jó lenne belőle egy pici:-)
Nagyon tetszik!
Szépek lettek!
Imádom, viszont ritkán csinálom, mert képes vagyok egyedül megenni az összesen, szépen sorban, egymás után :)
Ja, és a mézes tejszínes keverékbe szoktam tenni egy zacsi kandírozott citrushéjat..
Tetszik nagyon. Már alig várom a kalendáriumokat.
nos, nekem is van egy hasonló receptem, de ott vhogy nincs piskóta alja, csak a tejszínes rész és kandírozott gyümölcsöket is ír bele. Azt hiszem, h kiírom innét az alját és a tetejét pedig onnét és akkor már tuti, h működni fog. :) Alj nélkül elterült, mint nagyalföld! :D
Megjegyzés küldése