2011. január 15., szombat

Diós kéregben sült csirkemell


Régóta szeretném kipróbálni ezt a fajta panírt, most viszont ahogy a Nők Lapjában megláttam rögtön elkészítettem. Szerintem messze ez a legfinomabb panírozott hús, annyira, de annyira finom, hogy a család összes tagjával egyezményesen beleszerettünk :) Sőt, egy kívülálló személy is kóstolta, aki szintén nem tudott betelni vele. Kár, hogy sok diót felvesz és a dió a húsnál is drágább. Legalábbis mifelénk. Azért mindig tartok alapból itthon.

Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell 
  • só 
  • bors 
  • kevés liszt
  • 3 tojás 
  • 15 dkg durvára tört dió 
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:
  • A csirkemellet szeletekre vágjuk, a szeletekre fóliát terítünk és enyhén klopfoljuk. 
  • Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, felvert tojásba és dióba forgatjuk. Forró olajban világosra sütjük. 
  • Vigyázzunk, hogy ne pirítsuk meg túlságosan. Tetszés szerinti köretekkel tálalhatjuk, de salátával is kitűnő.

7 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon guszta, salátával finom lehetett!!!!
Már én is rántottam diós panírba csirkecombot és isteni finom volt.

4Gyerek írta...

na, majd talán ha ősszel lenne diótermés, akkor bevetném. mert tuti finom lehet.

Orsi írta...

Kedves Edó!
De jó, hogy leírtad ezt a receptet, már egészen el is felejtettem.
Ezt az ételt egy budapesti vendéglőben már 30 éve készítik, és Bp. első polgármesteréről kapta a nevét, állítólag az ő kedvence volt.
Tényleg finom.
A vendéglő receptje szerint a csirkemellet egy éjszakára fokhagymás tejbe áztatják, majd leszárítják és úgy panírozzák.
Ha én néha napján elkészítem, a diót "higítom" morzsával. Így kevésbé lesz olajos ( a dió amúgy is az, sütés közben még magába szív egy csomót ) és olcsóbb is lesz így.
Ajánlom, hogy ezt a változatot is próbáljátok ki, nem fogtok csalódni.

Bianka írta...

Fenségesen guszta lett
Nagyon szeretjük. Mert igazi különleges ízt ad a húsnak. Én is morzsával keverem

Praliné Zsuzsi írta...

En a diot parmezannal keverem ossze, nagyon finom ugy is! Ez egy regebbi Nok Lapja Konyhas verzio, azt hiszem :) Megint gyonyoru a fotod!

Mézigörl írta...

De jó! Még sosem próbáltam dióval panírozni! Isteni lehetett?! :-DD

Kati írta...

Hát ez nagyon finom lehet, én is kipróbálom.