A makos laska egy nagyon egyszeru, am nagyon finom etel, regen keszitettem mar. Most valahogy eszembe jutott, es lanykam lelkesen buzditott, hogy azonnal keszitsem el :) Volt egy keves maradek makom, meg egy fel tasak teljes kiorlesu bio tesztam, igy lett beloluk makos laska.
Igy keszitettem:
- A tesztat enyhe sos vizben kifoztem.
- A makot ledaraltam, izles szerint osszekavartam cukorral es reszelt citromhejjal.
- A tejet felfoztem es leforraztam vele a makot, majd osszekavartam a tesztaval es kesz is (ha kell meg lehet cukrot tenni ra).
Na, most rovid voltam, mint Ottis:))
8 megjegyzés:
Érdekes, mi tegnap mákos nokedlit ettünk. :) De bevallom, én nem forráztam le e mákot (eszembe sem jutott volna) és így túlságosan intenzív volt az íze. Kösz, az ötletet, ha legközelebb sor kerül rá, akkor már úgy csinálom!:)
Finom lehetett, én csütörtök óta kívánom!
Jujj, de aranyos csöppségeid vannak! Gratulálok és alig hiszek a szememnek... A mákos laska nálam is topon van. :)
Edith,en mindig forrazom,ettol kremesebb is.
Alizkam,koszi:)
Ez az egyetlen étel amin össze tudtunk veszni a bátyámmal. Mindketten imádjuk. Nálam is nem rég volt. Én sem szoktam leforrázni, de jó pap holtáig tanul (én meg felejtek)
Vali,hat egy ilyenen ossze lehet veszni?Ejnye-ejnye:))
Imááááááááááááádom a máááááááááákot!:))))))
Nemcsak te, Szepy!!!!!!!!!:))))
Megjegyzés küldése