2009. november 29., vasárnap

Makos laska



A makos laska egy nagyon egyszeru, am nagyon finom etel, regen keszitettem mar. Most valahogy eszembe jutott, es lanykam lelkesen buzditott, hogy azonnal keszitsem el :) Volt egy keves maradek makom, meg egy fel tasak teljes kiorlesu bio tesztam, igy lett beloluk makos laska.



Igy keszitettem:

  1. A tesztat enyhe sos vizben kifoztem.
  2. A makot ledaraltam, izles szerint osszekavartam cukorral es reszelt citromhejjal.
  3. A tejet felfoztem es leforraztam vele a makot, majd osszekavartam a tesztaval es kesz is (ha kell meg lehet cukrot tenni ra).


Na, most rovid voltam, mint Ottis:))

8 megjegyzés:

sedith írta...

Érdekes, mi tegnap mákos nokedlit ettünk. :) De bevallom, én nem forráztam le e mákot (eszembe sem jutott volna) és így túlságosan intenzív volt az íze. Kösz, az ötletet, ha legközelebb sor kerül rá, akkor már úgy csinálom!:)

Ottis írta...

Finom lehetett, én csütörtök óta kívánom!

Alíz, Erdélyből írta...

Jujj, de aranyos csöppségeid vannak! Gratulálok és alig hiszek a szememnek... A mákos laska nálam is topon van. :)

Edó írta...

Edith,en mindig forrazom,ettol kremesebb is.

Alizkam,koszi:)

Vali írta...

Ez az egyetlen étel amin össze tudtunk veszni a bátyámmal. Mindketten imádjuk. Nálam is nem rég volt. Én sem szoktam leforrázni, de jó pap holtáig tanul (én meg felejtek)

Edó írta...

Vali,hat egy ilyenen ossze lehet veszni?Ejnye-ejnye:))

szepyke írta...

Imááááááááááááádom a máááááááááákot!:))))))

Edó írta...

Nemcsak te, Szepy!!!!!!!!!:))))