2009. november 29., vasárnap

Csilis babos burito




Regen keszitettem mar csilis babot, pedig nagy kedvenc nalunk. Kiderult, hogy szombat este ismet ramazuri lesz nalunk, igy a vendegek miatt nagy mennyiseget foztem.
Gondoltam, ha mar mexikoi a kaja, legyen az a kenyer is, hat tortillakat sutottem. Ezekbe toltottem a csilis babot, igy lett belole burito.

Hozzavalok:
  • daralt hus (nekem csak diszno, kb 80 dkg)
  • 3-4 fej hagyma
  • 3-4 nagy cikk fokhagyma
  • pici olaj
  • 2 konzerv vorosbab
  • 1 konzerv feherbab
  • 2 konzerv hamozott paradicsom
  • 1 konzerv mexikoi mix (kukorica, kaliforniai paprika, zoldborso)
  • so, bors, 2-3 ek cukor, oregano, csili
  • talalaskor reszelt sajt, tejfol, hagyma
Tortillahoz:
  • 30 dkg liszt
  • 4 ek olaj
  • 1 tk so
  • oregano (nem muszaj)
  • langyos viz
Elkeszites:
  1. Keves olajon (tenyleg kevesen, mert a husban is van zsiradek) megfuttatom az aprora vagott hagymat es a fokhagymat, radobom a hust, sozom es feheredesig piritom.
  2. Hozzaadom a hamozott paradicsomokat levestol es osszefozom a hussal.
  3. A babokat folyo viz alatt leoblitem (a konzervletol kenes izu) es hozzaadom a hushoz a kukoricaval egyutt, fuszerezem.
  4. Osszerottyan es kesz is.
  5. A tortillahoz osszegyurom a hozzavalokat (annyi vizzel amitol szepen osszeall, ne egyen tul kemeny), 8 reszre osztom, egyenkent kor alakura nyujtom (papirvekonysagura) es szaraz forro serpenyoben kisutom (oldalankent 1 perc). Akkor jo, ha felpuposodik es barna foltok jelennek meg rajta.
  6. Talalaskor a tortillakat fel lehet melegiteni, megtolteni a csilis babbal, gazdagon megszorni a sajttal. En meg megikentem Aliz isteni gulyasaval, hogy jobban csipjen, de lehet meg csilit szorni ra. Hagymaval isteni.



Van aki ezt az etelt levesebben szereti, en ugy keszitem, hogy surubb legyen. Tortilla hianyaban kenyerrel martogatni szinten nagyon fincsi:)

6 megjegyzés:

Belly írta...

Ez NAGYON finom lehet.

Edó írta...

Tenyleg fincsi volt,a vendegeknek is nagyon izlett!

Andi írta...

A férjem nagy kedvence! Ki fogom próbálni, kukoricaliszttel is megoldható?

Névtelen írta...

Szia Edo, bar nekem nincs blogom, de eloszeretettel olvasom a bejegyzeseidet, es bizony a fozesben mar tanultam toled, s el keszitettem a zsemleidet is amit nemreg feltettel,hatalmas volt a siker, es a lenyeg az, hogy csupa jot kivanok neked, meg a csaladodnak szinten meg tovabbra is husegesen olvaslak ezutan is. Na. udvozlettel M Reka

Edó írta...

Kedves Reka,nagyon szepen koszonom,nagyon orulok hogy olvasol es hogy sikered is van mar:)Ha van kedved kuldjel kepet a zsomikrol,szivesen megneznem!Es ha barmit sutsz,alkotsz,szivesen varom e-mailben,varlak tovabbra is!

Wise Lady írta...

Most akkor a tortillába végül is mennyi só kell? :DDD