2014. július 25., péntek

Töltött paradicsomfejek


Nagyon finom, és egészséges nyári reggeli, főleg kerti paradicsomból, jóféle házi juhtúróval. Szívesen fogyasztanám naponta :)
Ezen kívül persze, előételként is simán megállja a helyét, de még vacsorára sem rossz.

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb, kemény paradicsom, 30 dkg juhtúró, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál olívaolaj, 1-1 evőkanál petrezselyemzöld, majoránna és metélőhagyma, 1 cikk fokhagyma, néhány csepp balzsamecet, só, őrölt bors; a tálaláshoz: személyenként egy szelet teljes kiörlésű zsemle

Elkészítése:


  • A paradicsomokat megmossuk, mindenik tetejét vékonyan levágjuk, a belsejét pedig kiskanállal egy tálba kikaparjuk. Tepsire ültetjük, megsózzuk és borsozzuk. 
  • A túrót kikavarjuk 4 evőkanál olajjal, az apróra vágott fűszerekkel (a petrezselyemből egy szálat félreteszünk), meg a fokhagymával, és ezzel a masszával megtöltjük a paradicsomokat. Néhány percre 200 fokos sütőbe helyezzük, amíg a teteje egy kcisit megpirul. 
  • Közben a paradicsomok belsejét átpasszírozzuk, és összekavarjuk az olívaolajjal, néhány csepp balzsamecettel, a félretett darabokra tépkedett petrezselyemmel, illetve megsózzuk és borsozzuk. 
  • Az ételt közvetlen a tálalás előtt állítjuk össze: a tányérra öntünk az ízesített paradicsomléből, ráhelyezünk egy szelet pirítóst, erre ültetjük a töltött paradicsomot.
  • Tipp: Hogy könnyebben megálljon a paradicsom, vágjunk le egy picit az aljából.

Nincsenek megjegyzések: