2014. július 21., hétfő

Körtés csirkeszelet fokhagymás bagettel



Ez ismét kedvenc kategória, nagyon szeretem a hús-gyümölcs párost, imádom, ha kavarodnak az ízek, az édes a sóssal, a savanyú az édessel, és így tovább. A rozmaring mindenképp fontos eleme ennek az ételnek, rendkívül jól harmonizál a hússal, meg a körtével, Ropogós fokhagymás bagettel maga a menyország :)

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemell, 15 dkg kecskesajt (vagy másfajta lágyabb sajt), 2 körte, 180 ml olívaolaj, 1 bagett, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál tárkonyos mustár, 1 evőkanál rozmaring, só, őrölt bors

Elkészítése:

  • Felvágjuk a bagettet nem túl vékony karikára, majd a szeleteket megkenjük 150 ml olaj + reszelt fokhagyma keverékkel. Sütőpapíros tepsire téve, 200 fokos sütőben szép aranyszínűre sütjük, majd megsózzuk.
  • A körtéket megmossuk, 6 szeletere vágjuk, a magházat eltávolítjuk.
  • Egy serpenyőben, 1 evőkanál olajon enyhén megpirítjuk, csak amíg szép színt kapnak. Kiszedjük, félretesszük, a serpenyőbe pedig még 2 evőkanál olajat öntünk, és puhára sütjük a sóval, borssal fűszerezett csirkeszeleteket.
  • Összekavarjuk a mustárt a mézzel, majd a sült húst megkenjük vele. Kirakjuk körte szeletekkel, megszórjuk sajttal, apróra vágott rozmaringgal, illetve egy pici sóval, őrölt borssal.
  • Melegen, a sült fokhagymás bagett szeletekkel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: