2014. július 11., péntek

Sárgarépás muffin gazdagon (reform)



Gyermekeim nagyon örülnek, amikor ilyen, vagy ehhez hasonló süteményt készítek, mert tele van sok apró finomsággal, és szívesen fogyasztják. Én meg annak örülök, hogy ilyen egészséges, saját kezüleg készített finomsággal elégítik ki az édesség utáni vágyukat. És ebből még én is ehetek bűntudat nélkül, igaz, hogy csak keveset, mert azért van neki kalóriatartalma :)


Száraz hozzávalók:

  • 15 dkg liszt, 15 dkg teljes kiörlésű liszt, 15 dkg sötétbarna nádcukor, 10 dkg jó minőségű étcsokoládé durvára aprítva, 10 dkg durvára tört dió, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1-1 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna, csipet só

Nedves hozzávalók:

  • 20 dkg nyers, reszelt sárgarépa, 3 dl tej, 3 evőkanál kókuszzsír, 1 tojás, 1 teáskanál vanília roma

Elkészítése:

  • Egy tálban összekavarjuk a száraz hozzávalókat, egy másik tálban pedig a nedves hozzávalókat.
  • Ezután a két masszát összevegyítjük, majd papírkapszlikkal bélelt muffinformába adagoljuk, a tésztát kb háromnegyedig töltjük.
  • 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (25-30 perc).
  • Egy csésze langyos tejjel akár reggelire, uzsonnára is fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések: