2014. július 4., péntek

Fokhagymás-petrezselymes tészta (reform)


Aki szereti a fokhagymásat, annak ajánlom ezt az ételt. Ha azt szeretnénk, hogy még finomabb legyen, érdemes a fokhagymát sütőben megsütni, héjastól, tepsin.


Hozzávalók:

  • 25-30 dkg teljes kiörlésű spagetti (vagy más tésztaféle), 15 dkg füstölt sajt, 4 dl zsírszegény főzőtejszín, 0,5 dl száraz fehérbor, 1 fej fokhagyma, 1 kisebb csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál kókuszzsír, 2 csapott evőkanál étkezési keményítő, só, őrölt bors.

Elkészítése:

  • A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük. Egy serpenyőben, a hámozott fokhagymacikkeket épen aranybarnára pirítjuk a kókuszzsíron. A serpenyőből kivesszük, majd a tejszínnel, meg a petrezselyemzölddel összeturmixoljuk. Visszaöntjük a serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk, illetve beleöntjük a borral elkevert keményítőt. Kavargatva összeforraljuk, majd a a kifőtt tésztával tálaljuk. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: