2011. augusztus 17., szerda

Karfiolleves


Nagyon egyszerű, könnyű leveske, és nagyon finom, egészséges.

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol 
  • 2-3 cikk fokhagyma 
  • kevés olívaolaj 
  • 1 l zöldségalaplé vagy 2 evőkanál ételízesítő  
  • 1 l tej 
  • 1 szál sárgarépa 
  • 2-3 evőkanál zsírszegény joghurt vagy tejföl 
  • só, őrölt bors, petrezselyemzöld
Elkészítése:
  • A fokhagymát késsel kissé szétzúzzuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott, rózsáira szedett karfiolt, majd felöntjük a zöldségalaplével (vagy víz, ételízesítő) és a tejjel. Kb 10 perc főzés után hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a kevés meleg lével elkevert tejfölt és összeforraljuk. 
    Citromfűvel, reszelt citromhéjjal megszórva tálaljuk.

4 megjegyzés:

Kati írta...

Még nem ettem karfiollevest, de biztos nagyon finom.

Edó írta...

Kati,nem??Pedig milyen egyszerű és nagyszerű..krémlevesnek is nagyon finom.

Petra írta...

Nagyon szeretem. Gusztán tálaltad. :)))

Jutka írta...

Én is azt terveztem..anyukámnak a kertben termett egy hatalmas, nagyon szeretjük :)