Nagyon egyszerű, könnyű leveske, és nagyon finom, egészséges.
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 2-3 cikk fokhagyma
- kevés olívaolaj
- 1 l zöldségalaplé vagy 2 evőkanál ételízesítő
- 1 l tej
- 1 szál sárgarépa
- 2-3 evőkanál zsírszegény joghurt vagy tejföl
- só, őrölt bors, petrezselyemzöld
Elkészítése:
- A fokhagymát késsel kissé szétzúzzuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott, rózsáira szedett karfiolt, majd felöntjük a zöldségalaplével (vagy víz, ételízesítő) és a tejjel. Kb 10 perc főzés után hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a kevés meleg lével elkevert tejfölt és összeforraljuk.Citromfűvel, reszelt citromhéjjal megszórva tálaljuk.
4 megjegyzés:
Még nem ettem karfiollevest, de biztos nagyon finom.
Kati,nem??Pedig milyen egyszerű és nagyszerű..krémlevesnek is nagyon finom.
Nagyon szeretem. Gusztán tálaltad. :)))
Én is azt terveztem..anyukámnak a kertben termett egy hatalmas, nagyon szeretjük :)
Megjegyzés küldése