Hűvösebb napokon jól jöhet egy finom fokhagymaleves, cipóban tálalva pedig még jobban is esik :)
Hozzávalók:
- 1 fej fokhagyma
- 2 db krumpli
- 1,5 l húsalaplé vagy 3 db leveskocka, esetleg ételízesítő
- 2 dl főzőtejszín vagy tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- csipet őrölt szerecsendió
- kevés olaj
- reszelt sajt
- snidling
- személyenként 1 db. kisebb kerek kenyér
Elkészítése:
- A fokhagymát megpucoljuk, darabokra vágjuk és kevés olajon kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, kavargatva tovább pirítjuk, majd felöntjük a húsalaplével.
- A krumplit meghámozzuk, kockára vágva a leveshez adjuk és megfőzzük.
- Ekkor levesszük a tűzről, botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a kevés meleg levessel elkevert tejszínt és összeforraljuk. Sózzuk és őrölt szerecsendióval ízesítjük.
- A kenyér tetejét késsel levágjuk, belsejét kikaparjuk, majd pár percre 200 fokos sütőbe tesszük, hogy a levestől ne ázzon el. Ezután a forró levest a cipóba kanalazzuk és reszelt sajttal, snidlinggel díszítjük.
10 megjegyzés:
nagy kedvenc. és örök.
leveskocka nélkül, azzal úgy vagyok mint az olajbogyóval: kerülöm
(tudod, aki nem menzán kajált, hanem magának főzött a régi egyetemista évek alatt, annak volt ideje megundorodni a "plé" kajáktól)
és bocs attól akit a zárójel zavar.
Éva,az biztos,hogy a leveskocka csak vészhelyzetben jöhet!Kapható natúr ételízesítő is,bioboltban,abban nincs semmi egyáb,csak a szárított zöldség.Ha már valaki nem készít házilag..
Nagyon guszta leves,láttam az Erdélyi konyhában is.
Mert cipóban az igazi :)
Gyönyörű ez a kép :) A fokhagyma pedig nagy kedvenc, úgyhogy nálam is sorra fog kerülni lassan.
Guszta a tálalása ennek a jó kis aromás levesnek!
Nagyon szeretem!
Csodás képet csináltál, tetszik :)
Fantasztikusan guszta
Imádom, és cipóban az igazi!! A képed megint beindította az ízlelőbimbóimat!!
Húúúú,de nagyon gusztusos!!!Hamarosan kipróbálom:):)
Megjegyzés küldése