Vegre, megtalaltam ennek a sutinek a tokeletes receptjet. Ugyanis nagy kedvencunk az udvarhelyi cukraszdaban levo ugyancsak turos kocka, szerettem volna hazilag elkesziteni a tokeletes masat.Veletlenul bukkantam ra a receptre. Megpedig a sajat receptes fuzetembe irtam volt be, mar nagyon regen, valoszinu valamelyik magazinbol.
A suti tokeletes lett, izre, allagra, sajnalom hogy eddig nem vettem eszre.
Hozzavalok:
Az omlos tesztahoz:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj/margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 kk sutopor
- csipet so
- 1 tasak vanilias cukor
- 1 tojassargaja
- 3 ek kakao
A toltelekhez:
- 10 dkg mazsola
- 1/2 dl rum (eszenciat tettem)
- 1 kg turo
- 5 dkg babapiskota (7 db)
- 3 tojas + 1 feherje
- 15+10 dkg porcukor
- 1 tasak vanilias cukor (eszenciat tettem)
- 1-1 citrom es narancs reszelt heja
- porcukor a szorashoz
Elkeszites:
- A tesztahoz elmorzsoljuk a liszttel a vajat, hozzaadjuk a porcukrot, sutoport, sot, vanilias cukrot, tojassargat, kakaot, osszegyurjuk. (nem kell megijedni, nem rogton all ossze!)
- Ket egyenlo reszre osztjuk, cipokat formalunk es foliaba csomagolva egy ejszakara a hutobe tesszuk. (en masfel orara a fagyoba tettem).
- A toltelekhez a mazsolat 10 percre beaztatjuk meleg vizbe, majd a rumba forgatjuk. A tojassargakat 10 dkg porcukorral es vanilias cukorral habosra keverjuk, hozzaadjuk a citrom es narancs reszelt hejat.
- Beledolgozzuk az attort turot, mazsolat, belereszeljuk a babapiskotakat.
- A 4 tojasfeherjet par csepp ecettel es 15 dkg porcukorral (ezt kifelejtettem, de igyis eleg edes lett nekunk, sztem nem fontos) kemeny habba verjuk, lazan a turos masszaba forgartjuk.
- Az egyik tesztacipot sutopapirral belelt kisebb meretu tepsibe reszeljuk (nagy lyuku reszelon). Elsimitjuk a tolteleket, tetejere reszeljuk a masik tesztacipot.
- 200 fokos sutoben kb 45 percig sutjuk. Kihules utan a tetejet porcukorral hintjuk meg.
Nem annyira maceras, mint ahogy kinez, orok kedvenc marad :)
5 megjegyzés:
itt jártam nálad, gyönyörű az oldalad, rengeteg finomsággal, egy két dolgot ki fogok próbálni. Elkészítem.
Én ezt nagyon szeretem, de még sosem sütöttem. Lehet, hogy majd most:)
Ez nálunk is nagy kedvenc, én gyümölcsel szoktam még turbózni és imdájuk.
http://ottisfoz.blogspot.com/2008/11/egy-rgi-kedvenc.html
Mi is nagyon szeretjuk!
Judit koszonom!Nagyon orulok,hogy beneztel hozzam,sokat gondolkodtam,hogyan talaljalak meg:)
Kata,megeri kiprobald!
Ugy latom sok mindenki kedvence:)
Megjegyzés küldése