Eddig sosem ettem meg granatalmat, de regota vagyodom utana. Most eljott az ideje es vettem.
Felbontottam, gyonyoru latvany fogadott, tuzpiros, ledus magok, feher koponyegben.
Megkostoltam, es hat oszinten szolva, ez a legfinomabb gyumolcs amit eletemben ettem.
A granatalma, vagyis Aphrodite gyumolcse, a szerelem, termekenyseg, boseg jelkepe, raadasul a legjobb antioxidans gyumolcsunk, ezert a daganatos betegsegek megelozeseben is nagyon hasznos. Csokkenti a rossz koleszterinszintet a verben.
Elos szamu kedvencemme avanzsalt, de ugy nez ki nemcsak nekem,hanem a csaladnak is nagyon bejott.
Latvanyra, izre egy tokeletes, izgalmas gyumolcs.
Nem mondom, hogy nem lenne maceras a magokat kiszedni belole, de megeri. Rengeteg magja van,
igaz fele mar feluton elfogyott :) Ize a ribizliere hasonlit, csak nem annyira savanyu.
Piskotatekercset regen keszitettem mar, ketszer egymas utan, mindketto kuka lett, de most
kiprobaltam a Moha-felet, tokeletes es nagyon finom!
Hozzavalok:
Piskotatekercshez:
- 6 tojas
- 6 ek cukor
- 1 dl olaj
- 2 ek rum (nekem 1 ampulla aroma)
- 7 ek liszt
- lekvar a keneshez (szilvadzsemet hasznaltam)
- 25 dkg hazi kremsajt (vagy mascarpone)
- 150 ml natur joghurt
- 2 tojas
- 4-5 ek cukor
- 1 tasak zselatinpor (10g)
- granatalma magok
Elkeszites:
- A piskotahoz a tojasokat a cukorral nagyon habosra vertem (mixerrel legalabb 5 perc),hozzaadtam az olajat, rumot, lisztet.
- Sutopapiros tepsin (nagy tepsi) sutottem 13 percig, 180 fokon.
- Tiszta konyharuhara boritottam, lehuztam a sutopapirt, rogton megkentem szilvalekvarral, felcsavartam. Megvartam amig kihul, utana szeletekre vagtam.
- Egy kapcsos tortaformat kibeleltem foliaval, az aljat es az oldalat kiraktam a piskotaszeletekkel.
- A kremhez a tojassargakat a cukorral kikavartam, hozzaadtam a kremsajtot es villaval jol kikavartam.
- A feherjeket par csepp ecettel kemenyre vertem, hozzaforgattam a kremsajthoz.
- A zselatint a joghurthoz kevertem, lassu tuzon felforrositottam, de forralni nem szabad!Langyosan a sajtos masszahoz kavartam a granatalma magokkal egyutt, majd a tortaformaba ontottem.
- Par ora mulva amikor megszilardult (hutoben), diszitettem.
Nagyon-nagyon finom, nem tul edes, tokeletes desszert.
6 megjegyzés:
Állítólag nem ez a legerősebb, hanem valamelyik bogyós, amit a szemekre is adnak, mármint, a szemek karbantartására, a neve nem jut eszembe. Nagyon szép lett az oldalad!
:)
Szepy,nem tudom melyikre gondolsz,ha megtudod ird meg.Ugy tudom ez az egyik legjobb antioxidans gyumiben.
KOszi:) epp most jartam en is nalad!
A kolleganőm szedi a szemeire, és persze a leírásokban azt írják, hogy az a legerősebb antioxidáns. Pedig úgy tudtam, hogy a gránátalma a legerősebb. De azt tudtad, hogy a tiszta csokoládé tényleg a legerősebb? Persze, ezt is csak olvastam valahol...:)
Nahát, hogy én a héten éppen a gránátalmával szemeztem, mert karácsonyra szeretnék valamit készíetni gránátalmával :-)SZÉP LETT NAGYON!
Foltetlen vegyel,nagyon finom es mutatos is,gyakran fogok venni.
Edó ez gyönyörű lett! A rum a tészta lazításához kell,az aroma helyette erre nem jó! nyugodtan tehetsz bele, mert az alkohol elpárolog sütés közben belőle.
Megjegyzés küldése