Calzonet sokszor keszitettem mar, nagyon szeretjuk. A recep Limaratol szarmazik, nagyon finom, akar vendegeknek is ajanlatos kesziteni.Lenyegeben egy pizzafele, nagyjabol barmivel lehet tolteni, en mindig daralt husosan keszitem. Barmilyen pizzahoz ezt a tesztat hasznalom, nagyon konnyu, puha.
Hozzavalok:
Tesztahoz:
- 2 dl viz +1 dl tej
- 4 ek. olaj
- 1 tk. cukor
- 2 tk. so
- 50 dkg liszt
- 2 dkg eleszto
Toltelek:
- daralt hus (kb fel kg)
- fustolt sonka
- 1 fej hagyma
- 1 nagy zoldpaprika (vagy mas szinu)
- kukorica
- suritett paradicsom
- 1-2 t. cukor
- so, bors, oregano, bazsalikom
- A toltelekhez az aprora vagott hagymat es kis kockakra vagott sonkat megpiritom, radobom a daralt hust, fuszerezem es puhara parolom.
- A vegen hozzaadom a paprikat, kukoricat, paradicsompasztat, ha kell meg ontok keves vizet, hogy ne legyen szaraz, felforralom es kesz.
- A tesztahoz valokat kenyersutoben dagaszttatom, kiveszem, majd kb 30 perc alatt duplajara kelesztem.
- A tesztat kb 8 darabba vagom, egyenkent kor alakura nyujtom. Kozepebe 2-3 ek. tolteleket teszek, felbehajtom, a szeleit visszatekerem.
- Sutopapiros tepsire fektetem es kelesztem meg kb. 15 percet.
- Lekenem egy felvert tojassal es 200 fokos sutoben sutom kb 20 percig.
Ketchuppal, tejfollel, piros arannyal megkenve isteni, meg masnap is.
2 megjegyzés:
Nagyon finomnak néz ki.:))
Mert az is!:)
Megjegyzés küldése