Maradékhasznosítás céljából készült ez a nagyon finom, olasz jellegű étel. A ravioli tulajdonképpen töltött tésztát jelent. Én ezesetben maradék sült csirkecombokat használtam, de tölthető bármivel: sonka, bacon, főtt-sült hús, sajtkrém, ricotta, zöldség stb. Valamilyen mártás föltétlen elkél mellé, ami sima besamell is lehet, esetleg paradicsomszósz, vagy sajtszósz is például, de a variációk száma végtelen. A sajtszósz alapjaként besamellt készítettem, melyet sajttal gazdagítottam.
Megkóstoltam: nagyon-nagyon finom!
Hozzávalók :
A raviolihoz:
- 30 dkg liszt
- 3 tojás
- fél csapott teáskanál só
A töltelékhez:
- 3-4 db kisebb sült panírozott csirkecomb
- 3-4 evőkanál sajtmártás
A sajtmártáshoz:
- 5 dkg vaj
- 4-5 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 5 dkg sajt
- só, őrölt bors
- csipet őrölt szerecsendió
Elkészítése:
- A tésztához valókat összegyúrjuk, letakarjuk, és pihentetjük, amíg elkészül a mártás és a töltelék.
- A vajat serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és kavargatva habzásig forraljuk. Ekkor beleöntjük a hideg tejet, és lassú tüzön, kavargatva besűrítjük.
- Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, illetve hozzákavarjuk a reszelt sajtot.
- A csirkecombokat nagyon apróra vágjuk, és összekavarjuk 3-4 evőkanál mártással.
- Most következik a ravioli elkészítése: a tésztát lisztezett felületen papírvékonyságú téglalappá nyújtjuk, gondolatban széltében kettéosztjuk.
- Az egyik felére helyezzük a tölteléket, egy-egy evőkanállal, 2-3 cm távolságra egymástól. Ekkor ráhajtjuk a tészta másik felét, a töltelékek körül óvatosan összenyomkodjuk, majd derelyevágóval kivágjuk mindeniket, négyzet formában.
- Forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük a raviolit, majd leszűrjük, és sajtszósszal leöntve tálaljuk.
- Hogy színeiben is olasz legyen, megszórtam pirospaprikával és petrezselyemzölddel :)
4 megjegyzés:
Hát ez nagyon finom lehet! Szerintem elég hamar el fogom készíteni!:D
Hú, ez nagyon finom lehetett:)
Ezt most elviszem, mert nagyon guszta, és jól hangzik. :)
Ezt én is elviszem, mivel van tésztanyújtó gépem, és még nem dolgoztam vele. Nagyon gusztán néz ki.:))Köszi!
Megjegyzés küldése