Még szilveszterre készítettem. Nagyon finom, bár szerintem a krém lehetne több benne, így legközelebb dupla adag krémet főzök, és bevonom a tekercset kívülről is.
Ami pedig a krémet illeti, későn jutott eszembe, hogy a tej egy része helyett használhattam volna frissen facsart narancslét, na de majd legközelebb :)
Hozzávalók :
A piskótatekercshez:
- 7 tojás
- 4 evőkanál nyírfacukor
- 4 evőkanál liszt
- 3 evőkanál teljes kiörlésű liszt
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 3,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4-5 evőkanál nyírfacukor
- 1 narancs reszelt héja
- 10 dkg light margarin
Elkészítése:
- A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákavarjuk a tojássárgáját, majd a lisztet is.
- A masszát sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt megsütjük.
- Még melegen lisztezett konyharuhára borítjuk, felcsavarjuk, és teljesen kihűtjük.
- A krémhez a pudingport a tejjel csomómentesre kavarjuk, majd a cukrot hozzáadva sűrű krémmé főzzük. Langyosra hűtjük, és hozzáadjuk a margarint.
- A piskótatekercset kicsavarjuk, megtöltjük a krémmel, majd felcsavarjuk, és kívülről ízlés szerint díszítjük.
Készíthető sima cukorral is, esetleg mézzel, gyümölcscukorral, édesítővel stb.
És simán dupla adag krémet igényel!
És simán dupla adag krémet igényel!
Forrás: Kalóriaszegény sütemények c. könyv.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése