2012. január 6., péntek

Narancsos piskótatekercs (reform)


Még szilveszterre készítettem. Nagyon finom, bár szerintem a krém lehetne több benne, így legközelebb dupla adag krémet főzök, és bevonom a tekercset kívülről is.
Ami pedig a krémet illeti, későn jutott eszembe, hogy a tej egy része helyett használhattam volna frissen facsart narancslét, na de majd legközelebb :)

Hozzávalók : 


A piskótatekercshez:
  • 7 tojás
  • 4 evőkanál nyírfacukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál teljes kiörlésű liszt
  • fél csomag sütőpor
A krémhez:
  • 3,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4-5 evőkanál nyírfacukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 10 dkg light margarin
Elkészítése:
  • A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákavarjuk a tojássárgáját, majd a lisztet is.
  • A masszát sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt megsütjük.
  • Még melegen lisztezett konyharuhára borítjuk, felcsavarjuk, és teljesen kihűtjük.
  • A krémhez a pudingport a tejjel csomómentesre kavarjuk, majd a cukrot hozzáadva sűrű krémmé főzzük. Langyosra hűtjük, és hozzáadjuk a margarint.
  • A piskótatekercset kicsavarjuk, megtöltjük a krémmel, majd felcsavarjuk, és kívülről ízlés szerint díszítjük.
Készíthető sima cukorral is, esetleg mézzel, gyümölcscukorral, édesítővel stb.
És simán dupla adag krémet igényel!
Forrás: Kalóriaszegény sütemények c. könyv.

Nincsenek megjegyzések: