Erre a zöld ételre a kislányom egyértelműen azt mondta, hogy isteni és fennséges. Igaz van, nemcsak nagyon finom és tápláló, hanem diétás is.
Hozzávalók :
- 15 dkg spenót (mirelit)
- 10 dkg zöldborsó
- 2 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál kókuszzsír (vagy vaj)
- 1 teáskanál balzsamecet vagy citromlé
- só, bors
- 3 evőkanál zsírszegény tejföl
- fél teáskanál nádcukor vagy méz
- 2 evőkanál zabkorpa (vagy 1 evőkanál liszt)
Elkészítése:
- A zöldborsót pár perc alatt roppanósra főzzük.
- A kókuszzsírt serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a fagyos spenótot, és hagyjuk kiengedni. Közben kavargatjuk, és hozzáadjuk a reszelt fokahgymát.
- Amikor a spenót felmelegedett, hozzáadjuk a megfőtt zöldborsót, majd felöntjük kb 2 dl vízzel.
- Sózzuk, borsozzuk, mézzel és balzsamecettel kissé pikánsabbá tesszük.
- A tejfölt elkeverjük a zabkorpával és kevés meleg lével, majd lassan a raguhoz csurgatjuk és összeforraljuk.
- Teljes kiörlésű-, vagy hagyományos fehértésztával tálaljuk.
2 megjegyzés:
Egy igazi vega tészta!
Imádom az ilyen tésztákat, bár nekem egy kis sonka még elmenne bele:)
Megjegyzés küldése