2012. január 10., kedd

Spenótos-zöldborsós tészta


Erre a zöld ételre a kislányom egyértelműen azt mondta, hogy isteni és fennséges. Igaz van, nemcsak nagyon finom és tápláló, hanem diétás is.

Hozzávalók : 

  • 15 dkg spenót (mirelit)
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál kókuszzsír (vagy vaj)
  • 1 teáskanál balzsamecet vagy citromlé
  • só, bors
  • 3 evőkanál zsírszegény tejföl
  • fél teáskanál nádcukor vagy méz
  • 2 evőkanál zabkorpa (vagy 1 evőkanál liszt)
Elkészítése:
  • A zöldborsót pár perc alatt roppanósra főzzük.
  • A kókuszzsírt serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a fagyos spenótot, és hagyjuk kiengedni. Közben kavargatjuk, és hozzáadjuk a reszelt fokahgymát.
  • Amikor a spenót felmelegedett, hozzáadjuk a megfőtt zöldborsót, majd felöntjük kb 2 dl vízzel.
  • Sózzuk, borsozzuk, mézzel és balzsamecettel kissé pikánsabbá tesszük.
  • A tejfölt elkeverjük a zabkorpával és kevés meleg lével, majd lassan a raguhoz csurgatjuk és összeforraljuk.
  • Teljes kiörlésű-, vagy hagyományos fehértésztával tálaljuk.

2 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Egy igazi vega tészta!

Kati írta...

Imádom az ilyen tésztákat, bár nekem egy kis sonka még elmenne bele:)