Ez olyan "férfiak kedvence" típusú étel, több mindennel gazdagított húsos ragu, csípősen, rizskörettel. Én a magam részéről kihagytam belőle a szalonnát, a lisztet, meg miegymást, a gyerekek részéről pedig természetesen a csípőspaprika hiányzott.
Így is, úgy is, nagyon finom, pikáns, kiadós étel.
Hozzávalók :
- 50 dkg csirkemell
- 15 dkg császárszalonna
- 15 dkg bébikukorica (konzerv)
- 2 evőkanál olaj
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 kis doboz tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál liszt
- fél csípőspaprika (vagy ízlés szerint)
- só, bors
Elkészítése:
- A császárszalonnát kisebb csíkokra vágjuk, az olajon megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.
- A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkora vágott csirkemellet, és fehéredésig sütjük. Felöntjük kb 1,5 dl vízzel, megsózzuk és borsozzuk, majd pár perc alatt puhára pároljuk.
- Ekkor hozzáadjuk a karikára vágott bébikukoricát, a sült szalonnát, és az apróra vágott csípőspaprikát. Összeforraljuk, majd a tűzről levéve lassan belecsurgatjuk a liszttel, a fűszerpaprikával és kevés meleg lével elkevert tejfölt.
- Mustárral még pikánsabbá tesszük, majd újraforraljuk, és rizskörettel tálaljuk.
Épp ma mondtam az Erdélyi Konyhás lányoknak, hogy az ételek istene szerintem a mustár, a fokhagyma, a sütik esetében pedig a reszelt citromhéj :)
Nem mellesleg ma mini Erdélyi Konyhás találkozót tartottunk Jutkánál, ahol Ottival húsgombóc levest és bazsalikom-pesztós spagettit ettünk csirkehússal, a lányok pedig forralt boroztak.
Jutka istenien főz, volt szerencsém jó párszor a főztjéhez, hálistennek :)
5 megjegyzés:
Nálunk fordítva van: én kedvelem a csípőset, Ő meg nem, azaz, ő max a pikánsat szereti. De elbánok a dupla adaggal is!:) (Na, csak vicceltem!:D)
Nálunk is úgy van, mint Sedithéknél :-)
Jó kis ragut kanyarítottál!
Az bizony! Csípős csirkeragu! Összefut a nyál a számban!:)
Engedd meg, hogy felhívjam a figyelmedet erre a pályázatra. A hungarikumokról szóló fotókkal (étel, ital, bármi) lehet nevezni, klassz díjakért.
http://reformkorikonyha.blogspot.com/2012/01/te-hogyan-latod-hungarikumokat-palyazat.html
Mi mindketten kedveljük a csípőset,a gyerekek miatt azonban ritkán készítek.
Petra,köszönöm,megnézem!
Megjegyzés küldése