Nagyon finom, házi túróból készült!
Hozzávalók :
A piskótához:
- 8 tojás
- 24 dkg liszt
- 24 dkg cukor
- néhány csepp ecet
A krémhez:
- 80 dkg tehéntúró
- 1 kis doboz tejföl (amennyitől a túró krémes lesz)
- 12-15 dkg cukor (a túró savanyúságától függően)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vaníliaaroma
A bevonáshoz és a díszítéshez:
- 2 csomag Dr.Oetker vaníliakrém
- 0,5 l tej
- 5 evőkanál cukor
- 1 üveg barackbefőtt
Elkészítése:
- A piskótához a tojásfehérjéket az ecettel feverjük, majd a cukrot lassan adagolva hozzá kemény habbá verjük.
- A masszát egy 24 cm-es átmérőjű kapcsos kerek tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
- Ezután a piskótát kiborítjuk és hűlni hagyjuk.
- A krémhez a tehéntúrót villával összetörjük, majd hozzáadva a joghurtot, a cukrot, a vaníliát és a citromhéjat, krémesre kavarjuk.
- A piskótát 3 lapra vágjuk és a krémmel betöltjük.
- A vaníliakrémet a tejjel és a cukorral felverjük, majd bevonjuk vele a tortát.
- Vékony szeletekre vágott barackkal és szintén vaníliakrémmel díszítjük.
- Készíthetjük úgy is, hogy kisebb barackdarabokat a krémbe kavarunk, vagy a krém tetejére is szórhatjuk, így a torta belsejében is lesz gyümölcs.
- A krém lazításához natúr joghurtot is használhatunk, esetleg főzött vaníliapudingot. Mindkét esetben nagyon finom.
- 2,5 kilós torta.
5 megjegyzés:
Biztosan nagyon finom is, a díszítés pedig gyönyörűséges!
Hú de gyönyörű!!!!Imádom a barackos túrótortát!!!!
Nagyon mutató! Mint egy rózsa! Ez csak finom lehetett!
Gyönyörűen néz ki,biztosan nagyon finom,imádom a túrósokat!
Örömteljes Boldog Új Évet kívánok!
Köszönöm szépen,örülök hogy tetszik nektek!:)
Megjegyzés küldése