Mivel az utóbbi időszakban nem igazán figyeltem az étkezésre, ezért bizonyos tünetekből arra következtettem, hogy a szervezetem bizony egy kissé elsavasodott. Elhatároztam, hogy ma "zöld napot" tartok, ami azt jelenti, hogy csupa zöld színű zöldségeket, olajat és magvakat eszem, hiszen elsősorban a zöldek a legkiválóbb lúgosító ételek. Lányomnak is bejelentettem, mire ezt mondta: "Azt hiszem én is veled tartok" :) S akkor megbeszéltük, hogy miket fogunk enni, pl brokkolikrémlevest.
A szokásos módon készítettem, de mivel nem szerettem volna krumplival és tejföllel sűríteni, ezért hozzáadtam egy darabka avokádót (ezt is lúgosítás céljából), és összeturmixoltam. Azt tapasztaltam, hogy a leves besűrűsödött, ezért hozzáadtam az avokádó többi részét is, így a krumplis sűrítést megúsztam. Nem mellesleg, az avokádó is jó lúgósító, meg a fokhagyma, a kókuszzsír, a himalaya só és a tökmag is. És nagyon finom lett a leves. Vicces módon, mintha enyhén halízű lenne, de lehet csak nekem tűnik úgy:)
Hozzávalók :
- kb 60 dkg brokkoli
- 1 avokádó
- 2 cikk fokhagyma
- fél evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál házi ételízestő
- 1-2 teáskanál himalaya só
Elkészítése:
- A fokhagymát a kókuszsíron enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuka a rózsáira szedett brokkolit, ételízesítőt, sót, és forrás után 2-3 percig főzzük.
- Ezután levesszük a tűzről, és a hámozott avokádóval együtt összeturmixoljuk.
- Tökmaggal megszórva tálaljuk.
Szóval újabb tapasztalatok szerint, az avokádó kitűnő sűrítő.
Közben készül a tökmagos zsemle is, de abból csak holnap eszem, ma csak zöldséges ételek jöhetnek szóba.
2 megjegyzés:
A színe mindenesetre csodás:)
Az íze is,Kati:)
Megjegyzés küldése