Nem sok olyan kuglófot ettem életem során, amire azt mondtam volna, hogy mennyei. Ez viszont tényleg az. Kolléganőm jóvoltából kóstolhattam ezt a finomságot, és már akkor elhatároztam, hogy hamarosan én is elkészítem. Itthon nagy sikere volt, nagyon gyorsan elfogyott. Talán a házi tehéntúrónak is köszönhető, hogy ilyen nagyon finom, minden esetre gyakran fogom készíteni.
Hozzávalók :
- 20 dkg tehéntúró
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg sütőmargarin
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 5 dkg mazsola
- fél citrom reszelt héja
- a forma kikenéséhez: vaj, maragrin, vagy zsír, zsemlemorzsa
Elkészítése:
- A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk.
- A margarint a kétféle cukorral habosra kavarjuk, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a puha mazsolát, a citromhéjat, és az áttört túrót is.
- Végül összekavarjuk a sütőporos liszttel, és a masszát zsiradékkal kikent, morzsával megszórt kuglófformába öntjük.
- 175 fokos sütőben kb 50 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk és porcukorral megszórjuk.
Szerintem bármilyen ünnepi desszertként is megállja a helyét.
3 megjegyzés:
Finomabbnál-finomabb sütiket készítesz a házi tehénturóból:)
Kati,és ma ismét kóstoltam egyet,ami szintén háziból volt készítve,s az is valami issssteni volt!Ez a házi túró valami csoda,tényleg.
Nyámi, a túrósat nagyon szeretem :)
Megjegyzés küldése