2011. december 15., csütörtök

Mézes mécsestartók


Mézeskalácsot minden évben készítek, különböző formában. Idén a mécses mellett döntöttem, teljesen leegyszerűsített formában, mivel nagyon sokat készítettem (20 darabot kb), így elég macera lett volna túlcifrázni a dolgot.

A tésztát kb 1 cm vastagságúra nyújtottam, majd papírsablon alapján vágtam ki a formákat. Közepébe mécsessel mélyedést készítettem, majd pár perc sütés után benyúltam a sütőbe, és óvatosan újranyomtam, különben teljesen összesült volna.
2-3 perccel tovább sütöttem a szokásosnál, mert egyébként nagyon puhák és hamar tönkremennének.

7 megjegyzés:

Rozi írta...

Hogy nem néztem be hozzád hamarabb,nagyon ötletes,tetszik!

Éva írta...

Nagyon szép mutatósak lettek! Éppen azon gondolkodtam hogy ilyen formám nincsen , de akkor te is sk. oldottad meg. Lehet hogy kipróbálom én is!A mézestészta bármilyen lehet?

Angi Angéla írta...

Nagyon szépek!Ügyes vagy!

Edó írta...

Köszönöm szépen,kedvesek vagytok!Azért sokkal többet ki lehet hozni belőle,ha az ember csak egyet-kettőt készít..

Éva,igen,bármilyen mézestésztátból elkészíthető!

Dia és a konyha írta...

Nagyon mutatósak lettek! :)

Reka írta...

Nagyon szepek!!!!

Roza írta...

Annyira szépek!:) Az idén már nem, de jövőre én is készítek:)