Nagyon érdekes, különleges ízvilágú, az biztos, hogy nem egy megszokott sütemény. Nekem nagyon ízlett, a vendégeknek szintén. Lányom azt mondta, neki csak a tetején lévő fehér nem ízlik :) Eléggé kiadós, egy szeletke bőven elég belőle.
Hozzávalók :
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 22 dkg porcukor
- 3 tojás
- 250 ml író vagy kefír
- 3 evőkanál frissen facsart citromlé
- 2 teáskanál reszelt citromhéj
- 2 teáskanál reszelt gyömbér
- 2 teáskanál sütőpor
A tetejére:
- 125 g philadelphia krémsajt
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál méz
- 1-2 evőkanál pisztácia
Elkészítése:
- A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, majd egyenként hozzáadva a tojásokat, tovább kavarjuk. Ezután az írót, a citromlét, a citromhéjat, a gyömbért is belekavarjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a vajas alaphoz forgatjuk.A masszát egy sütőpapírral bélelt kalácsformába öntjük, és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük (végezzünk tűpróbát).A krémsajtot habosra kavarjuk a porcukorral és a mézzel, majd a langyos kalács tetejét megkenjük.A pisztáciát száraz serpenyőben kissé megpörköljük, húsklopfolóval vagy késes robottal darabosra törjük, és a kalács tetejére szórjuk.
9 megjegyzés:
DE SZÉP :)nagyon tetszik nekem ,de kóstolnék egy szeletkét ☺
A hozzávalókból és a készítés folyamatából már biztosan tudható, hogy nem lesz jó.
Azt a mindenit! :-) Nagyon jól néz ki!
Nagyon szeretem az ilyen jellegű süteményeket és ez szuper, ja és még szép is, de nagyon! :)
Jól néz ki! És jól is hangzik! Szerinted sima tepsiben is érdemes elkészíteni, vagy csak kifejezetten kalácsformában?
Ercsike,szívesen megkínálnálak:)
Beáta,írod,hogy ez így nem lesz jó..átnéztem,de nem találok benne hibát,valamit elírtam volna?
Katuci,köszönöm!
Babri,köszönöm,talán próbáld ki,ha kedved van hozzá:)
Ami,sima tepsibe is öntheted a masszát,de még kuglófformába is,más formában is jó lesz.
Nagyon szép lett! Biztosan finom. :))
Hiába nézek vissza naponta, csak nem jön a válasz, hogy miért tudható biztosan a süti elkészítésének sikertelensége... Azt hiszem, csak megpróbálkozom vele!
Ami,szerintem elírhatta az illető,a recept jó,az elkészítése is,nyugodtan bevállalhatod:)
Megjegyzés küldése