2011. december 4., vasárnap

Avokádós brokkolikrémleves


Mivel az utóbbi időszakban nem igazán figyeltem az étkezésre, ezért bizonyos tünetekből arra következtettem, hogy a szervezetem bizony egy kissé elsavasodott. Elhatároztam, hogy ma "zöld napot" tartok, ami azt jelenti, hogy csupa zöld színű zöldségeket, olajat és magvakat eszem, hiszen elsősorban a zöldek a legkiválóbb lúgosító ételek. Lányomnak is bejelentettem, mire ezt mondta: "Azt hiszem én is veled tartok" :) S akkor megbeszéltük, hogy miket fogunk enni, pl brokkolikrémlevest.

A szokásos módon készítettem, de mivel nem szerettem volna krumplival és tejföllel sűríteni, ezért hozzáadtam egy darabka avokádót (ezt is lúgosítás céljából), és összeturmixoltam. Azt tapasztaltam, hogy a leves besűrűsödött, ezért hozzáadtam az avokádó többi részét is, így a krumplis sűrítést megúsztam. Nem mellesleg, az avokádó is jó lúgósító, meg a fokhagyma, a kókuszzsír, a himalaya só és a tökmag is. És nagyon finom lett a leves. Vicces módon, mintha enyhén halízű lenne, de lehet csak nekem tűnik úgy:)

Hozzávalók :

  • kb 60 dkg brokkoli
  • 1 avokádó
  • 2 cikk fokhagyma
  • fél evőkanál kókuszzsír
  • 2 evőkanál házi ételízestő
  • 1-2 teáskanál himalaya só
Elkészítése:
  • A fokhagymát a kókuszsíron enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuka a rózsáira szedett brokkolit, ételízesítőt, sót, és forrás után 2-3 percig főzzük.
  • Ezután levesszük a tűzről, és a hámozott avokádóval együtt összeturmixoljuk.
  • Tökmaggal megszórva tálaljuk.
Szóval újabb tapasztalatok szerint, az avokádó kitűnő sűrítő.
Közben készül a tökmagos zsemle is, de abból csak holnap eszem, ma csak zöldséges ételek jöhetnek szóba.

2 megjegyzés:

Kati írta...

A színe mindenesetre csodás:)

Edó írta...

Az íze is,Kati:)