Nagyon finom kence, konnyen elkeszitheto, rendkivul taplalo a szemesbab miatt. Ugyanugy keszitettem, mint a vinetet (padlizsant), csak egy keveset savanyitottam. Tarkonnyal (esetleg tarkonyecettel) illene izesiteni, de en es a tarkony nem vagyunk nagy baratok, ezert citromle kerult bele.
A majonez miatt sajnos nehez kategoriaba esik, de ha a fele majonezt sovany tejfolre csereljuk, maris konnyitettunk rajta.
Kimondottan kicsi szemu, feherbabbol keszitsuk.
Hozzavalok:
- 50 dkg feher szemesbab
- 1-2 baberlevel
- 2 fej hagyma
- majonez
- 1 kis doboz sovany tejfol
- so, bors, citromle
- esetleg zoldfuszer izlesunk szerint
Elkeszites:
- A babot elozo este hideg vizbe beaztatjuk. Masnap enyhen sos, baberleveles vizben puhara fozzuk.
- Elkeszitjuk a majonezt, hozzakeverjuk (vagy felet lecsereljuk) a tejfolt.
- A babot, hagymat, sot, borsot puresitjuk (keses robot, turmix..). Hozzaadjuk a majonezt, kikavarjuk, majd citromlevel kisse savanyitjuk.
- A vegen meg lehet izesiteni soval vagy zoldfuszerrel.
Kenyerre kenve, sok zoldseggel fogyasszuk, lehetoleg ne este. Ejszakara ugyanis nem tanacsos a babos etel :)
A gyerekeknek is nagyon izlik!
5 megjegyzés:
Ez valóban nagyon finom, de igen mutatós ez az új "köntös" is. Egyébként pillants be hozzám, mert azonban fent lesznek a blogomon a kérdéseidre adott válaszok. :)
Hasonlót készülök kézszíteni ma, de nem fehér babból :-)
Ez biztosan nagyon fincsi lehet! :)
Ha olyan mint a padlizsán krém, akkor tuti ízlene. Az a kedvenc kencém a zakuszka után. Nem lehet belőle eleget kenni a kenyérre :)
Aliz,igen,szeretjuk:)KOszi,ideje volt mar lecserelni a regi kulsot.Megyek hozzad olvasgatni!
Ottis,majd megnezem:)
Egycsipet,keszitsd el,megeri!:)
Bianka,nalunk is a zakuszka az elso,es tenyleg nem lehet belole eleget enni:)
Megjegyzés küldése