2010. március 5., péntek

Szalmakrumpli sütőben


Altalaban minden ember kedvence a szalmakrumpli. Bevallom oszinten, en nem tartozom kozejuk :), de azt figyeltem meg, hogy a csalad tobbi resze sem rajong erte annyira, bar azert ertehto is, mivel en nem szoktam sutni. Egyreszt mert rengeteg olaj kell hozza, amit utana kidobok, raadasul a lakasban minden olajszagu lesz, a ruhank es hajunk plane.
Masreszt meg nem igazan vagyok barat az olyan etelekkel, ami mellett ott kell allni es kozben figyelni, kavargatni..
Aztan azert sem praktikus szamomra, mert csak azonnal talalhato es masnap nem vehetem elo ugyanazt.
Arrol nem beszelve, hogy utalok krumplit hamozni:)))
Nos, hogy oszinte legyek, a heten lazsaltam fozes teren, aztan tegnap ugy gondoltam, hogy most mar muszaj lesz valamit, de semmi kedvem nem volt semmi bonyolultra. Meghamozni megcsak meghamoztam a krumplikat, de hogy mar sutogessem is, na azt mar nem.
Gondoltam megis ott hagyom, hadd suljon magaban, mikor elkeszul majd kiveszem es megesszuk:)

Hozzavalok:

  • krumpli
  • olivaolaj
  • so
  • bors (szinesbors ha van)
  • esetleg barmilyen zoldfuszer
Elkeszites:
  1. A krumplit meghamoztam, picivel nagyobb hasabokra vagtam, sutopapiros tepsin szetteritettem ugy, hogy ne keruljenek egymasra.
  2. Meglocsoltam keves olivaolajjal, megszortam orolt szinesborssal, kezzel alaposan osszeforgattam.
  3. 220 fokon 50 perc alatt piros ropogosra sutottem. Kozben ketszer atforgattam.
  4. Talalaskor soztam, megszortam reszelt sajttal.
Aki meg nem sutott ily modon szalmakrumplit, annak mindenkepp ajanlom kiprobalni. Meg fog lepodni mennyivel mas izu lesz a sult krumpli. Egeszsegesebb, sokkal finomabb, szoval teljesen mas. Kivul ropogos, belul puha. Olajszag nelkul:)


11 megjegyzés:

Andi írta...

Imádom!!!

Judith írta...

Nagyon guszta! Milyen finom ropogos pirosra sult...!

Bianka írta...

És így egészségesebb is :)

Chef Viki írta...

Szuper! Vittem az ötletet!

Izsi írta...

Jujj de finom,így szoktam én is de szigoruan d. u 4 ig csakis ebédre, mert nem vacsorázom, csak tornát. Na azért nem diétázom nagyon, inkább az egészségeset választom. Na, jó főzést neked, minden jót. Izsi

Mónika írta...

Nézz be hozzám!:))

Ottis írta...

Én is el kell készítsem így!

Névtelen írta...

De jól néz ki!:)
Nagyon guszta !!

egycsipet írta...

Jajj, de szeretem! Egy baja van: mire megsül, olyan éhesek leszünk, hogy kevés az egy tepsinyi adag. :D

Liza írta...

Még nem próbáltam, de legközelebb biztos így fogom sütni!

Antónia írta...

éppen sül :) köszi a tippet