2014. május 9., péntek

Teljes kiörlésű tészta nyers mártással



A legnagyszerűbb, hogy ez az étel nyers hozzávalókból készül, csupa zöldekből, ezért kész vitaminbomba. Terveztem még tovább ízesíteni, ezt-azt még hozzátenni, de ez így annyira finom, hogy egyszerűen tökéletes így, ahogy van.
Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, egészséges, és nem hízlal. Tényleg gyerekjáték a főzés :)

Hozzávalók:

  • 25 dkg teljes kiörlésű tészta
  • 10 dkg zsenge spenót
  • 7 dkg mandula
  • 1 zöldhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • egy marék friss bazsalikomlevél
  • 0,5 dl extra szűz olívaolaj + egy kevés a tésztához
  • 1 kis doboz sűrű, natúr joghurt (a görögöt szeretem)
  • néhány csepp citromlé
  • tenegeri só, frissen őrölt bors

Elkészítése:

  • A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd összekavarjuk egy kevés sóval, és extra szűz olívaolajjal.
  • A mandulát klopfolóval, fóliával leterítve, darabokra törjük. Száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, 1 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.
  • Megmossuk a zöldségeket, és turmixgépbe pakoljuk az összes hozzávalóval, a citromlé, meg a bazsalikom kivételével. 
  • Alaposan összeturmixoljuk, ezután a tésztával összekavarva tálaljuk. Megszórjuk a tetejét pirított mandulával, bazsalikomlevéllel, őrölt borssal, illetve néhány csepp citromlével meglocsoljuk.

Nincsenek megjegyzések: