2014. május 5., hétfő

Reform meggyes-almás kuglóf


Egy kis vasárnap délutáni uzsonna, vagy hétfői tízórai a gyermekeimnek. Meg egyébként is anyák napja volt, így mindenképp szerettem volna nekik egy kis édességet abból, ami éppen kéznél volt. Nagyon szerették, éppen csak meg tudtam menteni másnapra tízóraira :)
Tápláló, kíméletes sütemény, mindenki nyugodt szívvel fogyaszthatja, nem kell azon aggódnom, hogy egészségtelen édességeket tömnek magunkba a gyerekek.
Nagyon finom, viszont szép nem lett, mert elég idétlenül jött ki a "hiperszuper" szilikon formámból. Nem, nem szeretem ezt a kuglófformát. Másodszor sem.

Hozzávalók:

  • 15 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
  • 10 dkg liszt
  • 18 dkg nádcukor
  • 12 dkg olvasztott kókuszzsír
  • 20 dkg meggy
  • 2 közepes alma (héjastól)
  • 3 púpozott evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1-1 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna
  • csipetnyi só

Elkészítése:

  • Egy nagy tálban összekavarjuk a kétféle lisztet a cukorral, sóval, sütőporral, szódabikarbónával, meg a fahéjjal.
  • Az olvasztott kókuszzsírt kikavarjuk a villával felvert tojással, a tejföllel, a megmosott, lereszelt almával, meg a vaníliával, majd a lisztes keverékhez adjuk.
  • Alaposan összekavarunk mindent, közben hozzáadjuk a magozott meggyet, meg egy kevés tejet, ha szükséges (helyette mehet tejföl is).
  • Kuglófformába, kalácsformába, vagy muffin formába adagoljuk a masszát, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (egy fogpiszkálót beleszúrunk, ha nem ragad rá tészta, akkor megsült).

Nincsenek megjegyzések: