2014. május 4., vasárnap

Lazacos tojáslepény fűszeres joghurttal, avagy egy királyi reggeli


Valóban egy király reggeliről van szó, minden, ami ebben az ételben szerepel, úgy tökéletes, ahogy van. Gyors, finom, és egészséges, főként, ha házi tojásból készítjük.
Laktató, de nem hízlal, szóval egyszerűen imádnivaló :)

Hozzávalók (4 személyre):

  • 7 tojás
  • 10 dkg füstölt lazac
  • 1 kis doboz zsírszegény natúr joghurt (150 g)
  • 3 evőkanál apróra vágott metélőhagyma (snidling)
  • 1 csapott evőkanál kókuszzsír (vagy olívaolaj a sütéshez)
  • 1 teáskanál extra szűz olívaolaj
  • kevés citromlé
  • só, őrölt bors
  • opcionális: őrölt csili v. csilipehely

Elkészítése:

  • A joghurtot kikavarjuk a snidlinggel, olívaolajjal, illetve sóval, borssal ízesítjük.
  • A tojásokat egy tálban felütjük, villával enyhén felverjük, sóval, borssal fűszerezzük (ebbe is kavarhatunk apróra vágott snidlinget).
  • Egy serpenyőben kókuszzsírt forrósítunk, és 4 adagban kisütjük a tojást úgy, hogy szép kerek, lepény formájú maradjon.
  • Tálaláskor a tetejét kirakjuk füstölt lazac darabokkal (kevés citromlevet önthetünk rá), és meglocsoljuk joghurttal. Ízlés szerint kevés csilivel is megszórhtajuk.
Tipp: Snidling helyett lehet használni zöldhagyma szárat is.

Nincsenek megjegyzések: