2012. február 12., vasárnap

Rakott káposzta


Kisfiam nagyon szereti a káposztás ételeket, s mi is szívesen fogyasztjuk. A rakott káposzta nagyon finom, könnyen elkészíthető, hátránya viszont az, hogy nagyon nehezen emészthető, és egészségtelen kategória. Azért néha terítékre kerül ilyesmi is.
Lányom sajnos nem eszi a káposztát, csak nyersen, mi viszont nagyon szívesen fogyasztottuk.
Most viszont fel kell elevenítenem a receptet, mert sajnos nem találom a cetlit, amire jegyzeteltem..

Hozzávalók :
  • 1 kg káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 60 dkg darált hús
  • 1 dl rizs
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 1 kis doboz tejföl
  • kevés olaj
  • só, bors, pirospaprika
Elkészítése:
  • A káposztát legyaluljuk, majd kevés olajon puhára pároljuk. Megsózzuk és megborsozzuk.
  • A hagymát apróra vágjuk, az oljaon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, és kavargatva megpirítjuk.
  • A rizst dupla mennyiségű vízben puhára főzzük az ételízesítővel.
  • Hozzáadjuk a húshoz a paprikával együtt, és összekavarjuk.
  • Egy tűzálló tál aljára kevés olajat öntünk, beletesszük a párolt káposzta felét, erre a rizses húst, majd egy sor kolbászkarikát. A műveletet megismételjük, majd a tetejére öntjük a tejfölt, és 200 fokos sütőben kb 30 perc alatt összesütjük.

5 megjegyzés:

Alíz írta...

Már vártam ezt a bejegyzést. :) Lényegében majdnem ugyanúgy készíted, mint én, csak Te édes káposztából én pedig savanyúból.

Edó írta...

Igen,hát ezt nem is nagyon lehet másképp:)

Csatlós Erzsébet írta...

Jó kis étel... Éppen, ahogy szeretem!

tücsi írta...

Én is így készítem, csak savanyú káposztából. Nagyon gusztán néz ki.

Jutka írta...

Nem tanultál abból, hogy ez nem jóó friss káposztából Edókám :)