A krémlevesek nálunk szinte mindig rögtön elfogynak, nagyon szeretjük, bármiből készült. Kisfiam jött a konyhába, mert érezte az illatát..alig főtt meg, máris lapátolta befelé :)
Hozzávalók :
- 1 nagy fej karfiol
- 1 fej hagyma
- 2 cikk fokhgyma
- 1 evőkanál kókuszzsír (vagy vaj)
- 2 közepes krumpli
- 2 evőkanál citromlé
- fél citrom reszelt héja
- ételízesítő (vagy húsalaplé, esetleg leveskocka)
- só
- 2 dl sovány főzőtejszín
Elkészítése:
- A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a zsiradékon megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a rózsáira szedett, megmosott karfiolt, a citromhéjat, a sót, az ételízesítőt, és felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a kisebb kockára vágott krumplit is, és együtt készre főzzük. Úgy számítsuk, hogy a karfiol nem kell szétfőjön, maradjon még kissé roppanós.
- Ekkor levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.
- Citromlével kissé savanyítjuk. Nem kell savanyúnak lennie, de mindenképp nagyon illik a karfiol mellé.
- Apró kockára vágott piros színű paprikával tálaljuk, de fogyaszthatunk mellé pirítóst is.
4 megjegyzés:
Igazán guszta lett a leves!:)
Nagyon tetszik, ahogyan szinte az összes posztolt ételed!!
Ismét egy könnyű finomság tőled:)
Egészséges,könnyű leves.Kipróbálom így, hátha az én gyerekeim is megennék:)
Megjegyzés küldése