2012. február 6., hétfő

Almás káposztasaláta


Ez egy nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb téli saláta, igazán laktató és nagyon finom!

Hozzávalók :

  • 20 dkg friss káposzta 
  • 1 alma 
  • 1 főtt tojás 
  • 1 evőkanál tejföl 
  • 2 teáskanál mustár 
  • néhány csepp citromlé 
  • néhány csepp extra szűz olívaolaj 
  • a tetejére kevés reszelt sajt
Elkészítése:
  • A káposztát legyaluljuk, vagy késsel vékony csíkokra vágjuk, és egy nagyobb tálba tesszük.  Az almát (nem kell meghámozni) megmossuk, és szintén csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a káposztához. Összekavarjuk, és kevés citromlével, illetve olajjal meglocsoljuk. A főtt tojást a tejföllel és a mustárral összeturmixoljuk, majd a salátához kavarjuk. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk.

2 megjegyzés:

Beáta írta...

Ez igen! Köszi.

Chef Viki írta...

Hmmmm, szuper!!