Amikor néhanapján megkérdem a gyerekeket, hogy milyen levest főzzek, lánykám mindig krumplilevest mond. Általában tárkonyosat készítek, de azt kissé únom már, így most azokból főztem krumplilevest, ami éppen kéznél volt. Szerintem ez így sokkal finomabb, a gyerekek is szívesen fogyasztották.
Egy nagy szánkózás után kimondottan jólesett mindenkinek.
Hozzávalók :
- kb 60 dkg krumpli
- 20 dkg császárszalonna (kaiser)
- 1 fej hagyma
- 2 dl főzőtejszín (10%-os)
- 2 evőkanál ételízesítő
- 2 babérlevél
- kevés citromlé
- 2 evőkanál olaj
- só, bors
Elkészítése:
- A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a kockára vagy csíkokra vágott szalonnát, és megpirítjuk. Ekkor kiszedjük, félretesszük, a maradék zsiradékon pedig a kockára vágott krumplit kissé megkavargatjuk.
- Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, hozzáadjuk a babérlevelet, az ételízesítőt, borsot, és egy kevés sót.
- Amikor a krumpli megfőtt, visszatesszük a sült szalonnát, és a tejszínnel együtt felforraljuk.
- Citromlével enyhén savanyítjuk, és szükség szerint utánasózzuk.
2 megjegyzés:
De jó!! mi is nagyon szeretjük a krumpli leveseket, így még nem készítettem.
Nagyon jóóóóó mi is imádjuk a krumpli levest :)holnap csinálok is egy adaggal.
Megjegyzés küldése