2012. február 27., hétfő

Sajtkrémes töltött tojás


Különféle töltött tojásokkal kísérletezek -na jó, van némi küldetés benne- ,és mondhatom, mindenik remekül sikerült, mert nagyon ízlett mindenkinek.
Hagyományosan májpástétommal készítjük, és általában csak ünnepek alkalmával kerül az asztalra. Nagyon szeretjük azt a változatot is, de az érdekességek mindig jól jönnek.
Íme az első verzió. Egyszerű és nagyszerű.


Hozzávalók :
  • 4 tojás
  • 6 dkg natúr krémsajt
  • 1 teáskanál mustár
  • kevés pirospaprika
  • bors
Elkészítése:
  • A tojásokat keményre főzzük, majd mindeniket kettévágjuk, és a tojássárgákat egy tálba tesszük.
  • Villával összetörjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot, a mustárt, és egy kevés pirospaprikát a színe miatt.
  • Megborsozzuk, és szükség szerint enyhén sózzuk.
  • A tölteléket nyomózsákba kanalazzuk, majd a fél tojásokba visszatöltjük.
  • Friss zöldségekkel tálaljuk.
Isteni.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon csábítóak, fincsi lehet :)

tücsi írta...

Nagyon finom lehet, bármikor jöhetne!:))