Kisfiam nagyon szereti a káposztás ételeket, s mi is szívesen fogyasztjuk. A rakott káposzta nagyon finom, könnyen elkészíthető, hátránya viszont az, hogy nagyon nehezen emészthető, és egészségtelen kategória. Azért néha terítékre kerül ilyesmi is.
Lányom sajnos nem eszi a káposztát, csak nyersen, mi viszont nagyon szívesen fogyasztottuk.
Most viszont fel kell elevenítenem a receptet, mert sajnos nem találom a cetlit, amire jegyzeteltem..
Hozzávalók :
- 1 kg káposzta
- 1 fej hagyma
- 60 dkg darált hús
- 1 dl rizs
- 1 evőkanál ételízesítő
- 15 dkg füstölt kolbász
- 1 kis doboz tejföl
- kevés olaj
- só, bors, pirospaprika
Elkészítése:
- A káposztát legyaluljuk, majd kevés olajon puhára pároljuk. Megsózzuk és megborsozzuk.
- A hagymát apróra vágjuk, az oljaon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, és kavargatva megpirítjuk.
- A rizst dupla mennyiségű vízben puhára főzzük az ételízesítővel.
- Hozzáadjuk a húshoz a paprikával együtt, és összekavarjuk.
- Egy tűzálló tál aljára kevés olajat öntünk, beletesszük a párolt káposzta felét, erre a rizses húst, majd egy sor kolbászkarikát. A műveletet megismételjük, majd a tetejére öntjük a tejfölt, és 200 fokos sütőben kb 30 perc alatt összesütjük.
5 megjegyzés:
Már vártam ezt a bejegyzést. :) Lényegében majdnem ugyanúgy készíted, mint én, csak Te édes káposztából én pedig savanyúból.
Igen,hát ezt nem is nagyon lehet másképp:)
Jó kis étel... Éppen, ahogy szeretem!
Én is így készítem, csak savanyú káposztából. Nagyon gusztán néz ki.
Nem tanultál abból, hogy ez nem jóó friss káposztából Edókám :)
Megjegyzés küldése