A legutóbbi Erdélyi konyhában Zsuzsika vega-rovatában szerepelt ez a fasírt, én meg kedvet kaptam hozzá, mert mindenféle zöldséges fasírtot nagyon szeretünk.
Bár Zsuzsika tejfölös szószt is ajánl hozzá (ami mindeképp nagyon elkelne mellé), nálunk ez most közkívánatra elmaradt. Krumplipürével fogyasztottuk, a fasírtot természetesen olajmentesen sütöttem, kókuszzsírban.
Nagyon-nagyon finom, ropogós, ajánlom mindenkinek!
Hozzávalók :
- 30 dkg fagyasztott zöldbab
- 1 fej hagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 1 tojás
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- só, bors
- csipet őrölt szerecsendió
- kókuszzsír vagy olaj a sütéshez
Elkészítése:
- A zöldbabot enyhén sós vízben megfőzzük, majd a hagymával és a fokhagymával együtt késes aprítóban felaprítjuk.
- A többi hozzávalóval összegyúrjuk, majd tetszés szerinti korongokat formázunk belőle, és forró zsiradékban ropogósra sütjük.
- Bármilyen szószt el tudok képzelni hozzá, de magában is nagyon finom!
4 megjegyzés:
jol hangzik!
en csinaltam szarazbabbol az EK tavalyi kalendariumabol, de nem tudtam kisütni, ahogy beletettem az olajba, mind mallottak szet!!!! :-(( mitöl lehetett? pedig izre nagyon fincsik lettek volna. vegül egybe sütöttem meg egy serpenyöben, nagyon keves olajon, de igy nem volt valami nagy sikere, közkivanatra rakerült a soha többet listara...
Tetszik ez a fasirt. Talán még az unokáim is megennék. Mentem, ha szabad? Köszönöm!
Nem tudom nővérke,esetleg ha beírod a recit..lehet azért mállottak szét,mert nem főzted meg a babot:))
Tücsi,biztosan nekik is ízlik majd,ezt a gyerekek is szokták szeretni!
jaj, hat ilyen amatörnek nezel? beaztattam, megföztem, ahogy kell. jo is volt az allaga, lehetett jol formazni, de ahogy belekerültek a forro olajba, mentek szet... alkalomadtan beirom a recit is. puszika
Megjegyzés küldése