2011. december 7., szerda

Szent Miklós napok Gyergyóban


Mint minden év decemberében, idén is megrendezték Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós napokat. Rengeteg rendezvény volt péntektől vasárnapig, és szombaton többek között  főzőverseny is volt, ahol leginkább disznóságok készültek.
Természetesen ezen rendezvényen részt az Erdélyi Konyha csapata is: Jutka, Otti, Barabás Orsi, Zsuzsiga, Varga Károly (a dévai Corvin kiadó igazgatója) és jómagam. Illetve velünk tartott még az Erdélyi Konyha fotósa, Keresztes Zolika, aki végig fotózta az eseményeket.

Tejfölben sült töltöttkáposztát készítettünk cserépedényben, és savanyú korhelylevest főztünk csülökkel. A maradékokból pedig (szerintem ez lett a legjobb!!!) Karcsi ötlete alapján csülkös rakottkáposztát készítettünk. Hm..volt benne minden jó! :) Na de igazán beettünk itt a zsíros ételekből, az már biztos, szerencsére fogyasztottunk finom forralt borokat is, a jobb emésztés érdekében, csakis.
Az idő gyönyörű volt, fázni nem lehetett.
Nagyon jól szórakoztunk ismét, hamar el is telt a nap, hogy mire az eredményt hirdették, mi már régen úton voltunk hazafelé..csak menet közben értesültünk, hogy a Szabadtűzi Lovagrend különdíjat nekünk ítélte a zsűri :)




4 megjegyzés:

Kati írta...

Ügyesek voltatok ismét, jó lehet így együtt főzni:)

Alíz írta...

Gratulálok! Dícsérte a zsűri a főztötöket és nagyon sajnálták, hogy mire zsűrizésre került, már teljesen kihűlt. Ez valószínűleg szervezési hiba volt, adtam is néhány ötletet a szervezőknek, hogyan lehetne szerintem kiküszöbölni az ilyen bakikat. Nagyon szerettem volna megkóstolni is, ha csak Ti, lányok lettetek volna, ki nem hagytam volna, az biztos. :)

4Gyerek írta...

én meg úgy sajnálom, hogy erről (is) lemaradtam.
a fotók alapján tuti ez is klassz kis összejövetel volt, amit megfejelt a különdíj. Megérdemeltétek.

Kata írta...

Gratula, ügyesek voltatok, nagyon guszták az ételek és megérdemelt a különdíj is!:)