A bodzás lekvár mellett még készült rebarbarás is, mert szerintem az eper-rebarbara is remek páros. Bár a rebarbarát én annyira nem érzem ki a dzsemből, mindenképp más, mint a hagyományos eperdzsem. Nagyon finom lett.
Hozzávalók:
- 1,20 kg eper (tisztítva,,mosva)
- 40 dkg rebarbara
- 70 dkg cukor
- 1,5 csomag extra gelfix (2:1)
Elkészítése:
- A rebarbarát alaposan megmossuk és hámozás nélkül kisebb kockára vágjuk. Az eperrel együtt egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a gelfixet, majd felforraljuk.
- Kb.5 perc főzés után egy kiskanállal kiveszünk és ha kihűlés után megfelelő állagú, akkor a dzsem elkészült.
- Száraz, steril üvegekbe öntjük, az üvegeket fejre állítjuk és kihűlés után mehetnek a kamrába.
Ebből a mennyiségből 2 nagy- és 3 kicsi üveg dzsem lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése