2010. december 28., kedd

Likőrös bonbon


Az alkoholos bonbon már eleve terveim közt szerepelt, bár sosem tartunk itthon semmiféle alkoholt s ezért a kis mennyiségért kár lett volna vásárolni. Amit ehhez a bonbonhoz használtam, azt egy nagyon (!) kedves ismerősömtől kaptam.

Hozzávalók:
  • 3 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg tejcsokoládé
  • 0,5 dl tejszín (hulala)
  • 20 ml Jägermeister (vagy más keserűlikőr)
  • bevonáshoz 15 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
  • A tejszínt a likőrrel összeforraljuk, beletördeljük a kétféle csokit, felolvasztjuk és kissé hűlni hagyjuk.
  • Addig a bevonócsokit felolvasztjuk, majd vastagon kikenjük vele a bonbonformát, hűtőben dermedni hagyjuk. Ha szükséges másodszor is kikenjük a formát, így bizosan nem lesznek hibák a külső rétegen.
  • Az alkoholos trüffelkrémet a bonbonformába töltjük, kis helyet hagyva a lezáráshoz. Hűtőszekrényben kihűtjük, majd lezárjuk a maradék bevonócsokival. Hogy a felület szép sima legyen (a bonbonok alja), öntsük a csokoládét a bonbonformára, majd nagy spatulával gyorsan simítsuk végig, lehúzva a fölösleges csokit.
  • Dermedés után kipattintjuk a kész bonbonokat a formából.

Nem vagyok teljesen elégedett ezzel a bonbonformával, néhol hibásak a bonbonok, de lehet hogy csak én nem vagyok elég ügyes hozzá :)
Garantáltan nagyon finom és krémes, receptért köszönet Gesztenyének!

11 megjegyzés:

Anyatigris írta...

Nagyon guszta!:)

Ami írta...

Fincsi! :)

Ditta tortái írta...

Edó,ez megint nagyon finom lehet:-)

4Gyerek írta...

Ajajjm a drága jó kis Jégermestert bonbonba szorítani?
Na, ilyen aztán nincs itthon nálunk, dugóval is párolog.
De azért megkóstolnám, szerintem tuti finom. Ezt kóstolás nélkül is megelőlegezem ezen gyönyörűségeknek.

Ildy írta...

A Jégert (és testvéreit) speciel nem szeretem, de nagyon szépek a bonbonok már megint!

Edó írta...

Köszönöm,nagyon finom!!

4Gyerek,hát mi sem tartunk itthon,spéci a bonbonhoz kértem ezt a kis mennyiséget.Megérte:)

Ildy én sem szeretem,meg nem tudnám inni,de bonbonba zárva tökéletes.

Gesztenye receptjei írta...

Edó!
Istenien néz ki és nagyon finom lehet!!!!

Hajni írta...

Szia Edo, nagyon finomak lehetnek ezek a bonbonok, en is szeretnek ilyet kesziteni, de nincs hozza formam, hol lehet ilyeneket vasarolni Erdelyben?
Koszi szepen,

Hajni

Edó írta...

Szia Hajni!Én innen rendelem,nagyon sok jó dolgot találsz:

http://lumeabasmelor.ro/lumeabasmelor/browse/62/silicon-bon-bon

Hajni írta...

Koszonom nagyon szepen, es varok meg sok-sok finom receptet:)

Edó írta...

Hajni,köszönöm hogy nálam jártál!Mostanság nagyon kevés az időm blogolni,de igyekszem:)