2010. december 13., hétfő

Virslis roló


Nagyon egyszerű, de annál finomabb étel, ami percek alatt összedobható s még jóformán recept sem kell hozzá.
Mi csak úgy magában ettük, egy kis ketchuppal. A gyerekek nagyon szívesen fogyasztják, bár nem egy egészséges kategória.

Hozzávalók:
  • fél csomag leveles tészta
  • 12 szál virsli
  • 1 tojás
  • szezámmag
Elkészítése:
  • A kiolvadt leveles tésztát ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Egy-egy szál virslit körbetekerünka tésztacsíkkal, majd sütőpapíros tepsire fektetjük egymás mellé.
  • Egy tojást villával felverünk, lekenjük vele a rolókat, majd megszórjuk szezámmaggal.
  • 200 fokos sütőben k. 25 perc alatt ropogósra sütjük.
Mostanában ilyen lazaságokat dobok össze, mert ebben az időszakban szeretem egyéb dolgokra fektetni a hangsúlyt. A karácsonyi sütés-főzás is jóval odébb van még nekem, bár a mézeseket már lesütöttük a hétvégén s a gyerekek annyit segítettek, hogy nekem már csak menedzselni kellett a dolgokat :) 
Idén sem tervezek nagy konyházást az ünnepek előtt, mert minél egyszerűbbre szabom, annál több energiám marad magára az ünneplésre. Süti azért lesz naná, s jó pár finom falat. De főzni nem fogok :))

14 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Nagyon guszta! Régóta szeretném már én is elkészíteni! :-))

Edó írta...

Mézi,hú de gyors voltál:))))Akkor készítsd,mert megéri.Gyors finom és..nem gészséges:P

Ditta írta...

Ma egy rugóra járt az agyunk,szinte ugyanezt készítettem szinte,csak kukoricasalátával ebédre:-)

Edó írta...

Ditta,tényleg:)))a kukoricasalátát én is szívesen megettem volna mellé!!!NAgyon szeretem.De lusta voltam bármit mellérakni:P

Bonbon mánia írta...

Edo!

Nagyon klasszul néz ki.
Én annyival szoktam másképp készíteni, hogy megkenem a tésztát belülről mustárral és úgy tekerem körbe a virslit.:-)

4Gyerek írta...

ezt már egyszer valahol kinéztem magamnak. azért ennél vannak egészségtelenebb kaják is.
majd elkészítem az ünnepek közt a vendégeknek.

Derzsi írta...

Kiprobalom en is, nemreg kaptam ra az elore elkeszitett un. "foietajra". Nemreg ananaszkarikakat gongyoltem bele es megsutottem. Nekunk nagyon bejott: kis gyumolcs, kis teszta, es foleg nem volt emelyito edes!

4Gyerek írta...

ja, és tetszik az új design-ja az oldaladnak.

Edó írta...

Gesztenye,képzeld,én is úgy terveztem,de teljesen megfeledkeztem róla menet közben:))Viszont a marcipános bonbonodra szemet vetettem!!!El kell klszítenem.

4Gyerek,az jó ötlet,vendégvárónak remek.

Derzsi(Eszter vagy-e??),én is nemrég kezdtem használni a bolti levelest,s ezután gyakrabban fogom,mert nagyon praktikus.Az ananászkarikás tök jó ötlet!

4Gyerek,koszi!Méghogy új!:)

Nea írta...

Ez az az étel, amit nem lehet megúnni. Nálunk is gyakran készül reggelire vagy vacsorára, de szilveszterkor is ott lesz az svédasztalon. Nem csak mutatós, de laktató is. Nagyon gusztán néz ki.

Jutka írta...

Szia, képzeld én is most készítettem az Erdélyi Konyhába :)

Juci írta...

Juj de guszta!
A fiam nagyon szereti.Tizet is meg tud enni egymás után..

Bianka írta...

Ez igen, remekül néz ki. Isteni, mi is nagyon szeretjük

egycsipet írta...

Jajj, de szépek! :)
Én is imádom, nálunk szilveszterkor ez az alap, olyankor kilószám fogy. :D