2010. december 26., vasárnap

Havas háztető


Tavaly időhiányban elmaradt, de idén megsütöttem. Mutatós és nagyon finom sütemény.

Hozzávalók:


Piskóta:
  • 6 tojás
  • 5+1 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • késhegynyi sütőpor
Kekszmassza:
  • 25 dkg darált keksz
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg margarin
  • 2,5 dl tej
  • rumaroma
Krém:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • vanília 
  • 12,5 dkg margarin
Glazúr:
  • 4 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • szóráshoz kókuszreszelék
Elkészítése:
  • Elkészítjük a piskótatekercset: a tojássárgákat cukorral habosra kavarjuk, hozzáaadjuk a sütőporos lisztet, majd beleforgatjuk a kanál cukorral kemény habbá vert fehérjéket. Sütőpapíros tepsibe simítjuk és 180 fokon kb.15 perc alatt megsütjük. Érdemes előtte egy nappal lesütni, mert másnap könnyebb dolgozni vele.
  • A kekszmasszához a hozzávalókat kézzel összegyúruk.
  • A vaníliás krémhez tejben megfőzzük a pudinport, langyosra hűtjük, majd hozzákavarjuk a margarint. Megvárjuk amíg teljesen kihűl.
  • A piskótalapot 3 egyenlő részre vágjuk. Egyik részre halmozzuk a kekszmasszát, kézzel félkör alakúra formázzuk. A krémet tetejére halmozzuk háromszög alakban, majd a két piskótalappal oldalról megtámasztjuk.
  • A glazúrhoz valókat összefőzzük, pár percig hűlni hagyjuk hogy keményedjen, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Kókuszreszelékkel megszórjuk.
Egyáltalán nem bonyolult sütemény, nagyon hamar elkészíthető!

8 megjegyzés:

Ottis írta...

Nagyon jól néz ki!

Ildy írta...

Nagyon szép lett!

Maryenne írta...

Gusztusos nagyon!

4Gyerek írta...

na, csakis az édességdömpingre való tekintettel nem kérek egy szelettel.

Edó írta...

Köszi lányok!

Dia írta...

Nagyon jól néz ki!

Bianka írta...

Csodásan néz ki

Eva írta...

nagyon szep lett!
en is kiprobaltam most szilveszterre (közkivanatra!), nagyon fincsi is!
csak a krem lett tul hig (nemtom mert), igy folyt ki, a csajok kellett tamasszak ketfelölröl :-) lehet az itteni pudingpor miatt? amugy tenyleg szuper finom süti, csak ajanlani tudom!