Hozzávalók:
(A képen látható mennyiséghez, kb.35 db)
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 7 dkg mazsola
- reszelt narancshéj
- 2 teákanál rumaroma
- bevonáshoz: 20 dkg étcsokoládé (min.50 %-os)
Elkészítése:
- A hozzávalókat késes aprítóba tesszük és addig kevertetjük, amíg összeáll, vagyis massza-szerű lesz.
- Késes aprító hiányában daráljuk le a diót, késsel aprítsuk fel a mazsolát és alaposan gyúrjuk össze a többi hozzávalóval.
- A masszából apró szaloncukrokat formázunk, majd olvasztott csokoládéba mártogatjuk. Egy edényre v. tányérra rácsot helyezünk, a szaloncukrokat rácsra tesszük, majd hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
- Dermedés után vékonyabb csomagolópaírba csomagoljuk.
9 megjegyzés:
Edó: szalöoncukorcsere? Benne vagy? Mandulásat készítettem (be kéne már csokizni őket) többféle ízesítésben. Diósat meg nem, nekem meg arra nem futja az időmből.
Amúgy tavaly is csináltam, rendes körülmények között nem olvadnak, de mihelyst az ember késhője éri őket, azonnal foltozni kezdenek. Ja, és mivel Oldalborda adagolta egy tálcáról (nem csomagoltam időhiány miatt), amit csak ő ért el a szekrény tetején, így megérték az új év kezdetét.
Edó én nem tudok cserét kínálni,mármint szaloncukrot,de mást vihetsz,kérek szépen belőle:-)
Edó, tavaly én is csináltam (idén is saját készítésű lesz), a csokit kevés vízzel olvasztottam fel és tökéletesen megdermedt. Szobahőn sem lágyult meg. Sőt, a víz mellé adagonként (5 dkg-hoz) 1-1 teáskanálnyi ecetet is adtam, így lett a csokim gyönyrű fényes. Az ízén nem érződött, elpárolgott tulajdonképpen.
Én pedig pontosan sütőpapírba és alufóliába csomagoltam őket, de a végeiket becakkozni már nem volt időm. Azért úgy is tökéletes volt. :)
Finom lehet?! Kérek szépen! Én is benne vagyok egy szaloncuki cserében...marcipános-aszalt szilvás készült nálam! :-DDD
Nagyon ügyes vagy, Edó!
Nagyon guszták! Ügyes vagy Edó!:)
Nagyon-nagyon guszta
Békés, Boldog Karácsonyt kívánok!
Áldott Ünnepeket kívánok!
Megjegyzés küldése