2010. március 18., csütörtök

Rántott gombafejek, tartármártással


Ugyanugy keszul, mint a rantott husi es legalabb annyira finom is. Legalabbis szerintem. En el tudnam kepzelni ezen elni, plane tartarral isteni finom :)) Sajnos nem a legegeszsegesebb, de neha azert belefer.

Hozzavalok:

  • csiperkegomba
  • so, bors
  • liszt
  • tojas
  • prezli (zsemlemorzsa)
  • olaj a suteshez
Tartarmartashoz:
  • majonez
  • 2 ek. tejfol (kb.)
  • so, feherbors, kb. 1 kk. porcukor
  • 1 kisebb csemegeuborka
  • 1/2 fej hagyma
  • keves citromle (attol fuggoen hogy mennyire szeretjuk savanyun)
Elkeszites:
  1. A gombafejeket megtisztitjuk, megmossuk, megsozzuk, borsozzuk.
  2. Szerre bepanirozzuk : liszt + felvert tojas (sozott) + zsemlemorzsa. Forro olajban aranyszinure sutjuk, szalvetara kiszedjuk, hogy a folosleges olajat felitassuk rola.
  3. A tartarmartashoz elkeszitjuk a majonezet (nem szeretem a boltit, de azzal is lehet). Hozzaadjuk a tejfolt. Az uborkat es hagymat nagyon aprora vagjuk, hozzakavarjuk a majonezhez, sozzuk, borsozzuk, a porcukorral jol elkeverjuk. Citromlevet csepegtetunk bele, en nem szeretem ha tul savanyu.
  4. Krumpli vagy rizs illik melle. En petrezselymes krumplival talaltam: a krumplikat hejastol megfozom, meghamozom, majd hagyom langyosra hulni, hogy szrpen lehessen kockazni. Felkockazom, majd keves vajon serpenyoben megpiritom kisse. Sozom, borsozom, megszorom rengeteg petrezselyemzolddel, osszeforgatom.
A foto sajnos nem a legjobb, mert masnap keszult es a gombak mar nem voltak olyan szepek. Legkozelebb tobb gombat sutok, bar eleg maceras a panirozas...:)
A gomba isteni finom, ropogos, a martassal mennyei.

9 megjegyzés:

Ami írta...

Kedvencem ez az étel! Kérhetek? :)

Kiskukta írta...

Én is nagyon szeretem, de tényleg nagyon macerás, ezért ritkán készül! De most így megkínáltam magamat a tidből, nagyon ínycsiklandó!

Edó írta...

Ami,adnek szivesen:)Nekem is kedvencem.

Kiskukta,sajnos es szerencsere hogy maceras,mert nem lenne jo gyakran kesziteni!:P

egycsipet írta...

Nyilvánvaló okokból kifolyólag nálunk is ritkán készül... :D
A nővérem végtelen türelemmel szokta panírozni a legkisebb fejeket is. Ő egy hős. :D Bezzeg én csak a nagyobb fejeknek állok neki, de persze a kicsiknek sokkal jobb az ízük. :)

Natimi írta...

Hát én elég gyakran készítem,mert a férjem és én is nagyon szeretjük.Az utóbbi alkalommal,annyira ízlett a férjemnek a tartár,hogy azt mondta,ez ugyan olyan finom,mint a kedvenc éttermében:)))

Nagyon jól néz ki a kép.Szinte beleharaptam:):p

Puszi,
Timi

Edó írta...

Egycsipet,tenyleg,a kicsk ropogosabbak!Turelmem nekem is lenne,csak idom nem :P meg szerencse,kulonben tul gyakran ennenk:)

Timi,a tartar nekunk is annyira izlett,jobban mint a vendeglos!Az tul savanyu nekem.A gombafejek akkor neztek volna igaza jol ki,ha rogton sules utan fotoztam volna..

szepyke írta...

Anyám, de szeretem! Sőt, imádom!:)

Edó írta...

En is Szepy!:)

Hanna írta...

Én a lisztet és a zsemlemorzsát zacskóba teszem, beledobálom a gombafejeket, befogom a zacsi száját és átforgatom. Így valamennyivel egyszerűbb panírozni, csak a tojással kell vacakolni:)))

Nagyon klassz a blogod:)