Lassan itt a málnaszezon :)
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
- 1 tasak sütőpor (10 g)
A málnazseléhez:
- 50 dkg málna
- 10 dkg cukor
- 4 dl víz
- 2 tasak piros tortazselé
A tetejére:
- 4 dl habtejszín (cukor nélküli)
- 5 dkg cukor
- kevés csokoládéreszelék
Elkészítése:
- A piskótához a tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, majd az olajjal, meg a vízzel váltakozva kikavarjuk. Ezután a sütőporral, meg a sóval elkevert lisztet beledolgozzuk, végül pedig a kemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
- A tésztát egy közepes méretű tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Sütés után kihűtjük.
- Megmossuk a málnát, és összeturmixoljuk a cukorral. Egy edényben a vízzel, meg a tortazselével 1 percig forraljuk, majd a piskóta tetejére öntjük, és hagyjuk, hogy magától szépen szétterjedjen. Amire kiöntjük, már meg is kell szilárdulnia.
- Hűtőszekrénybe helyezzük, hogy a sütemény hideg legyen, végül pedig megkenjük a cukorral kemény habbá vert tejszínnel.
- Csokoládéreszelékkel megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése