2018. június 24., vasárnap

Málnás márványhab


-->


Érik már a málna, elkészíthetjük ezt  nygon gyors és egyszerű kanalaznivalót. Mi nagyon szeretjük.

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 17 dkg málna
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg cukor (eritrit v nyírfacukor)
  • citromfű a díszítéshez


Elkészítése: 

  • 15 málnát megmossuk, és a cukorral összeturmixoljuk. Ezután egy szitán átpasszírrozzuk, mert csak a pépre lesz szükségünk. 
  • A tejszínt kemény habbá verjük, majd tetszés szerinti desszertes tálkákba egy-egy réteget kanalazunk. Erre egy kevés málnapürét öntünk, melyet márványosan a habba húzogatunk. 
  • Ismét egy réteg tejszín, majd pedig egy réteg málna kerül. 
  • Végül a megmaradt málnaszemekkel, és citromfűvel díszítjük. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Tipp: Ha lefagyasztjuk, finom málnafagyi lesz belőle.


Nincsenek megjegyzések: